Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:15  |  21/08/2019

Data i hora oficial

El temps

Els Ajuntaments del Vallès Oriental rebutjen per unanimitat l'Avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local (ARSAL)

18/4/2013

En la sessió del Consell d’Alcaldes celebrada dimecres 17 d'abril de 2013 a Parets del Vallès, es va tractar de la proposta de reforma del món local presentada pel Consell de Ministres el passat 15 de febrer. Tots els alcaldes i les alcaldesses assistents van aprovar el contingut de la moció que rebutja l'Avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local (ARSAL) amb els continguts que presenta la proposta actual.

 

Per altra banda, el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, va presentar la proposta de llei de governs locals en què treballa el Govern de la Generalitat “una llei que pretén ser la norma bàsica del règim local a Catalunya i desenvolupar l’Estatut en matèria de règim local”.

 

Joan Cañada va explicar als 40 alcaldes i alcaldesses assistents que la nova llei planteja com a objectius: determinar i aclarir les funcions de cada nivell de govern, assegurar la sostenibilitat financera i l’eficiència en la prestació dels serveis i simplificar les estructures administratives, per assegurar que tots els ciutadans reben serveis amb uns estàndards de qualitat. Els canvis que planteja afecten els municipis, les entitats metropolitanes descentralitzades, les comarques i les diputacions, així com els representants locals.


Informació relacionada