Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:59  |  15/07/2020

Data i hora oficial

El temps

Es commemora la República a Montmeló

18/4/2013

Coincidint amb els 82 anys de la instauració de la Segona República a Espanya, el 1931, el col · lectiu Moviement, va convocar el passat diumenge 14 d'abril, mitjançant les xarxes socials, un acte commemoratiu per recordar aquest període de la història i per reivindicar les injustícies de les víctimes del franquisme i del terrorisme en general.


La bandera republicana tricolor, va onejar durant tot el dia al balcó de l'Ajuntament. Després d'una breu presentació de l'acte, Carmen Gambín va prendre la paraula per llegir un text sobre els èxits socials i culturals obtinguts en el període republicà. També va fer esment al deute històric amb les víctimes del franquisme. Daniel Álvarez, membre de Moviement, va passar a continuació a llegir un text on recordava essencialment la injustícies a què són sotmeses els familiars i les pròpies víctimes del terrorisme, sigui del tipus que sigui. Finalment, en representació de la casa consistorial, l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, va llegir un poema de Miguel Hernández, víctima de la Guerra Civil. L'emotiu acte va concloure amb un enlairament de globus dels colors de la bandera republicanes: vermell, groc i violeta. Tot això mentre sonava l'himne de Riego.


Aquest acte s'uneix a l'enorme quantitat d'actes commemoratius que aquest any s'han celebrat en pobles i capitals de tot Espanya, que ve a corroborar el difícil moment pel qual passa la institució monàrquica espanyola.