Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:49  |  09/12/2019

Data i hora oficial

El temps

Vallès Visió presenta la nova programació de primavera

4/4/2013

La televisió del Baix Vallès ha presentat la nova programació de cara a la nova estació. Després de la marxa, primer, de Vilanova i, després, de la Llagosta i Sant Fost, l’organisme que gestiona Vallès Visió, el Consorci Teledigital Mollet, ha arribat a un acord amb la productora Lavínia per reduir en un 31,07 % el cost del contracte per a la producció de la programació del canal, la qual cosa significa una reducció de 200.000 € anuals, passant de 630.000 € a 430.000 €.


Amb aquesta reducció en el contracte de prestació de serveis s’ha vist afectada la plantilla de professionals i també la programació. Pel que fa a la plantilla, Lavínia ha prescindit d’un tècnic i d’un redactor de cap de setmana. Aproximadament el 60 % de la resta del personal que continuen a Vallès Visió –un total de 12 persones- han patit retallades dels seus horaris. Davant d’aquest panorama, des de l’1 d’abril, la graella de la programació també s’ha vist afectada. Val a dir que el Consorci, juntament amb Lavínia, s’ha treballat perquè la incidència tant en el personal com en la programació fos el mínim.


La principal novetat és el programa Sinergies. L’espai de noves tecnologies Versió Beta, que ha estat amb nosaltres durant sis mesos, serà substituït per Sinergies. Un nou programa de proximitat que abordarà bàsicament les iniciatives empresarials en aquest moments de crisi i, sobretot, les que portin a terme la gent jove del Baix Vallès. “L’objectiu és que en aquest espai tingui el seu lloc iniciatives que serveixin per a paliar la delicada salut econòmica dels serveis socials; per això buscarem sinergies entre iniciatives empresarials, joves i assistència social”, ha explicat l’assessor.


Amb la incorporació de Sinergies, a la graella de VV hi figuren 10 programes de producció pròpia, que són:


- Vallès Visió Notícies Vespre. Només en la seva edició del vespre. Es deixa d’emetre l’edició del migdia que, de tota manera, era un recull del dia anterior. La presentació anirà a càrrec de Sara Escriu.

- La Jornada. Els dilluns seguirà a la seva hora habitual i amb la seva durada habitual, el programa d’esports La Jornada. Es prescindeix del programa dels divendres La Prèvia, tot i que l’informatiu de divendres sí que recollirà tota la informació esportiva que hi haurà el cap de setmana. La Jornada la seguirà presentant el periodista Albert Maspons.

- Parlem-ne. Fins ara un programa que s’emetia dos cops a la setmana – la versió política i la versió social- passa a ser setmanal i sense una cadència concreta, sinó que anirà més en funció de l’actualitat. També el presentarà Sara Escriu.

- El Calaix. L’espai de cultura segueix exactament igual, tot i que es vol potenciar l’entrevista a plató. La presentació seguirà sent de Guadalupe Caro.

- Visions. El programa de debat passa a ser quinzenal enlloc de setmanal, tot i que des del Consorci s’està parlant amb VOTV per fer-ne dos ells i dos VV i tornar a la periodicitat setmanal. El Visions el seguirà portant la cap d’informatius de VV, Neus Parés.

- Xerrameques. Seguirà igual amb un format que està donant cabuda a tots els nens i nenes del Baix Vallès que hi volen participar. Miquel Pérez en seguirà sent el seu conductor.

- 8 Visió. Continua a la graella però amb un format diferent. Anirà divendres i contindrà un reportatge inèdit d’obertura d’uns deu minuts i la resta del programa servirà per ampliar les notícies més importants de la setmana. El presentarà Alícia Navarro.

- Resum esportiu. Cada diumenge seguiran els 12-15 minuts de Resum esportiu del cap de setmana i que s’emet a les 10 de la nit. El director d’aquest espai seguirà sent José Luis Rodríguez Beltrán.

- Transmissions esportives. És un dels costos més elevats que patia VV passarà a fer-se un cop a la setmana a realitzar-se un cop al mes. Per tant, es filarà prim a l’hora d’elegir el partit perquè els clubs dels municipis consorciats no surtin massa desfavorits.

- A més del ja citat informatiu migdia, els programes que hem hagut de descartar són els microespais Quitxalla, perquè es manté el programa Xerrameques i el Què Dius?.