Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:08  |  13/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Ha finalitzat l’última fase de les obres de millora del sanejament del barri del Sant Crist

28/3/2013

El barri del Sant Crist, situat en una cota baixa de la població i afectat pel soterrament de les obres de la línia d’Alta Velocitat i Rodalies, ha vist com han estat enllestides les darreres modificacions de la xarxa de sanejament que ha de procurar un millor drenatge de les aigües de pluja en cas d’un episodi fort de pluges.


El canvi de sistema, iniciat per les obres d’Adif previ a l’inici de l’execució de les pantalles ferroviàries, ara fa cinc anys, va suposar el dimensionament d’uns col·lectors aptes per a encabir la totalitat de l’escorrentia de l’aigua de tota la conca que hi concorre, millorant també el drenatge del carrer Saragossa, punt crític per la seva aportació des de diversos àmbits de la xarxa.


La segona fase, executada el passat estiu, passava per dividir en diverses conques els patis de les cases del barri paral·leles a la traça ferroviària, perquè en cas de pluja aquests no s’inundessin. Cada conca, s’ha canalitzat a diversos punts del sistema de sanejament.


La tercera fase de recent finalització, ha consistit en la disminució de l’aportació d’aigua al col·lector del propi carrer Sant Crist i la modificació de la secció del tub on drenen les últimes cases del barri. Aquesta última fase ha estat executada per Adif en col·laboració amb la Brigada Municipal de l’Ajuntament de Montmeló.