Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:25  |  17/11/2019

Data i hora oficial

El temps

El Voluntariat per la llengua enceta la 17a edició amb la col·laboració del Banc del Temps de Montmeló

27/3/2013

M. Cruz Ramal i Joan Manils, vicepresidenta i tresorer, van fer la presentació de l’entitat als assistents


Dijous 21 de març, a les 20.00 h, a la Sala de la Concòrdia de l’Ajuntament, va tenir lloc la presentació de les noves parelles de la 17a edició del Voluntariat per la llengua de Montmeló.


La regidora de Cultura, Carme Palacios, va donar la benvinguda a tots els assistents i va destacar l’arrelament del Voluntariat per la llengua, que enguany fa 10 anys d’existència, entre la població de Catalunya. Va remarcar l’abast i la importància que té aquest programa donant xifres del total de parelles lingüístiques i d’entitats i establiments que s’hi han adherit durant aquests 10 anys.


Seguidament es va donar pas a la presentació de les noves parelles, els aprenents de les quals, són alumnes del Bàsic 3 dels cursos de català per a adults. Se’ls van lliurar els carnets i el material de suport, entre els quals hi havia el tercer quadern de “Parlem tu i jo: Ens entaulem?” i el llistat dels comerços i entitats del poble que han signat acords de col•laboració amb el programa del Voluntariat per la llengua.


A continuació, M. Cruz Ramal i Joan Manils, van explicar en què consistia El Banc del Temps de Montmeló i els passos que cal seguir per fer-se’n soci. Cal dir, segons paraules de Joan Manils, que “malgrat la mala premsa que tenen els bancs i el fet que tothom es queixi de la manca de temps, el fet de formar-ne part no representa cap despesa econòmica, perquè no es cobra cap quota. Tampoc representa cap despesa excessiva de temps, ja que el que dónes per un costat, es recupera per un altre”.Per acabar, es van repartir entre els assistents el full informatiu i el full de soci per si algú se’n volia fer. També es va animar a fer-ne difusió entre amics, veïns i coneguts per ampliar l’oferta i perquè més gent conegui els avantatges que comporta formar-ne part.