Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:17  |  15/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Montmeló celebra el Dia Mundial de la Poesia amb alumnes del Bàsic 3 dels cursos de català i una parella lingüística

27/3/2013

Dijous 21 de març, la Sala de la Concòrdia va acollir més d’una quarantena de persones amb motiu del Dia Mundial de la Poesia. Alumnes dels cursos de català, i un aprenent i un voluntari del Voluntariat per la llengua van recitar en les seves llengües respectives.


D’aquesta manera Montmeló es va sumar als nombrosos actes i lectures que s’estan fent arreu del territori. Aquest any, el poema escollit ha estat “Només la veu” de Zoraida Burgos (Tortosa, Baix Ebre, 1933).


Els alumnes, la majoria provinents d’altres països, van anar desfilant per recitar el poema en la seva llengua materna; alguns fins i tot ho van fer en dues llengües. Així, a més de català i castellà, es va poder escoltar alemany, anglès, francès, portuguès, italià, wòlof, romanès i àrab. Per uns moments, la Sala de la Concòrdia semblava les Nacions Unides: mai abans s’hi havien escoltat tantes llengües. El públic va gaudir escoltant la musicalitat d’unes i la força i l’expressivitat d’altres. Amb aquesta activitat es va donar l’oportunitat de mostrar la diversitat lingüística i cultural que conviu a Montmeló.


A més, el públic assistent va tenir l’agradable sorpresa d’escoltar, de la veu d’una voluntària i diversos aprenents de les parelles lingüístiques que s’han fet al Banc del Temps, el poema “Temps al temps” de Mario Benedetti.


Cal remarcar que la UNESCO va proclamar el 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia amb el principal objectiu de sostenir la diversitat dels idiomes a través de l’expressió poètica i donar-li suport a través de la promoció i la difusió entre les diferents entitats i organismes de cada territori.


Per poder compartir la informació de tots els actes que es fan en les diferents poblacions, la Institució de les Lletres Catalanes ha creat una pàgina web (http://diamundialpoesia.wordpress.com) on es podrà trobar tota la informació.


+ info:

cpnl.cat

diamundialpoesia