Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:54  |  25/06/2019

Data i hora oficial

El temps

Protecció Civil alerta de possibles nevades a cotes baixes a l'àrea metropolitana de Barcelona les properes hores

13/3/2013

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla NEUCAT davant la previsió de nevades a les comarques de Barcelona les properes hores.

Tot i que actualment no es registren incidències, cal reforçar la prevenció i informar-se de les condicions meteorològiques i l’estat de la xarxa viària abans de fer qualsevol desplaçament.

Es mantenen també les prealertes de l’INUNCAT per intensitat de pluges i estat de la mar i del PROCICAT per forts vents.

 

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en alerta el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d’acord amb les darreres previsions meteorològiques, que indiquen que les properes 4 hores pot nevar per sobre dels 200m i acumular-se més de 2cm per sobre dels 400m a l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha indicat que s’observen flocs de neu per sobre dels 200m, i al llarg de les properes 4 hores, pot seguir nevant al Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat (perill alt); i Alt Penedès i Garraf (perill moderat). En alguns punts de Barcelona, com el Tibidabo o Collserola, ja està nevant i comença a agafar, i en les properes hores ho pot seguir fent.

 

Protecció Civil recomana estar molt atents a la informació meteorològica i a les incidències viàries, i adaptar l’activitat i mobilitat a la possibilitat que hi hagi gruixos de neu que puguin ocasionar incidències. Tot i això, a hores d’ara hi ha normalitat a la xarxa viària i altres serveis bàsics.

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments com a conseqüència de la neu cal circular amb cadenes per la C-28 per accedir al Port de la Bonaigua, i també a la L-500 i la L-501 a la Vall de Boí. A més, està tallada per neu la BV-4024 a Guardiola de Berguedà per accedir al Coll de Pal.

 

Cal recordar que a banda de la neu, també hi ha en prealerta el pla Inuncat per estat de la mar i pluges, i el procicat per fort vent. Tingueu presents també els consells de Protecció Civil davant nevades (www.gencat.cat/interior/nevades).

 

Protecció Civil de la Generalitat recorda:

· Fer seguiment de possibles incidències al twitter @emergenciescat

· Fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació i del twitter @meteocat.

· Extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través del twitter @transit

· Davant la formació de plaques de gel a la via pública, no només els conductors sinó també els vianants cal que extremin les precaucions

·Trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència