Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:44  |  20/07/2019

Data i hora oficial

El temps

El Centre d’Estudis de Montmeló s’adhereix al programa del Voluntariat per la llengua

13/3/2013

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Centre d’Estudis de Montmeló (CEM) han signat un acord de col•laboració amb el Voluntariat per la llengua amb el qual es compromet a difondre el programa a totes les persones de l’entitat i a fer alguna activitat conjunta amb els voluntaris i els aprenents.

 

Per la seva banda, el Consorci per a la Normalització Lingüística s'ha compromès a distribuir una llista de les entitats col•laboradores de la localitat a totes les parelles lingüístiques del municipi i a facilitar-los el servei d'assessorament lingüístic.

 

El CEM neix l’any 1992 com a entitat dedicada a la recerca, la conservació, l’estudi i la divulgació del llegat històric de Montmeló en totes les seves vessants. Per assolir aquests objectius, els seus integrants treballen per oferir una plataforma potenciadora de múltiples iniciatives, un fòrum i un lloc de debat i discussió sobre el passat, present i futur del poble.

 

Els montmelonins que el formen comparteixen unes inquietuds molt diverses i amb una formació especialitzada en el seu àmbit de coneixement (reglada o autodidacta). Entre els membres s’hi poden trobar historiadors, historiadors de l’art, mestres, filòlegs, farmacèutics, enginyers, arquitectes, arxivers i membres de les entitats culturals del poble, entre d’altres.

 

Els estudis relacionats amb el poble es divulguen a través de llibres i del Butlletí del CEM, que abarca diferents temes a manera de miscel•lània.

 

“Entitats col•laboradores” s’emmarca en el programa Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin i del que vulguin.

 

Si sou una associació i voleu col•laborar amb el Voluntariat per la llengua poseu-vos en contacte amb l’Oficina de Català de Montmeló:

montmelo@cpnl.cat

    

Més informació:

cpnl.cat

Blog Centre d'Estudis