Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:40  |  07/12/2019

Data i hora oficial

El temps

Després d'una setmana de gresca, el rei Carnestoltes, promet tornar d'aquí a un any

14/2/2013

Les festes de Carnaval van portar al rei Carnestoltes la setmana passada a la nostra localitat. El passat dijous 7 de febrer, el seguici de SM el rey va arribar anunciant festa i gresca. Va demanar als habitants de Montmeló vestir-se amb disfresse i sortir al carrer a celebrar-ho. I així ho van fer, ja que dissabte a la tarda, els carrers de Montmeló es van omplir de comparses, grups, parelles i persones que van lluir les seves millors disfresses durant tota la rua. Després d'un recorregut, encapçalat pel rei del Carnaval, els diferents grups, van desfilar davant del seguici carnavalesc, exhibint les seves millors arts. Malgrat el fred l'espectacle va valer la pena.


A la nit, la festa va passar al pavelló, com és habitual. Acompanyats per la música en directe de l'Orquestra Parfills, joves, petits i grans, van gaudir de la nit de Carnaval. Sobre la 1 de la matinada, es va fer el lliurament de premis i obsequis. Aquest any els premis van anar a parar a les comparses i grups més joves. La resta de participants van obtenir un obsequi, com agraïment a la seva participació.


El diumenge de Carnaval es va iniciar amb el ball de Gitanes. A més de les colles convidades participants, la matinal es va tancar amb l'actuació de les colles de Montmeló. Com cada any van sorprendre a tots amb la seva qualitat i tècnica. La tarda estava reservada al públic infantil. El grup d'animació "Encara faram Salat" van fer les delícies de grans i petits. El final del ball es va veure interromput per la presenvia de la Vella Quaresma, que va decidir segrestar el rei Carnestoltes per enjudiciar-lo.


Aquest passat dimarts 12 de febrer, es va dur a terme el judici del rei del Carnaval. Un jurat presidit per un sospitós jutge i recolzat per un grup de planyideres de la Vella Quaresma, van aconseguir, després d'algun que altre embolic, declarar culpable al Rei Carnestoltes i cremar-lo. La festa més boja de l'any haurà d'esperar fins l'any 2014.

 

La Comissió de Recuperació del Carnaval, ha realitzat un magnífic treball, amenitzant durant deu dies la festa del Carnaval: des de la decoració dels carrers, fins l'animació i teatralització de tot el grup de personatges de la festa. Any rere any, el treball es consolida i amb això la festa del Carnaval.

 

Galeries fotogràfiques Carnaval 2013: