Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:16  |  27/01/2020

Data i hora oficial

El temps

Comença la segona fase de les obres d'ampliació del pont sobre el riu Besòs

31/1/2013

La Diputació de Barcelona iniciarà en breu les obres d'Eixamplament de plataforma i execució d'un tercer carril a l'intersecció de la carretera BV-5001 amb la BV-5156. Aquestes obres corresponen a la segona fase de l'actuació de millora de l'entorn del pont a la carretera BV-5156 sobre el riu Besòs i els accessos.

 

L’objectiu de l'actuació és millorar la seguretat dels vianants que utilitzen el pont i dels vehicles al pas per la intersecció, especialment millorant els girs dels vehicles pesants. La primera fase, s'ha ampliat el pont dotant-lo de suficient amplada útil en voreres donant continuitat als itineraris de vianants en ambdós costats del pont. També en aquesta fase s'han realitzat actuacions de conservació preventiva de la totalitat d’elements estructurals del pont.

 

A la segona fase, l’objectiu és millorar la intersecció de la carretera BV-5001 amb la BV-5156 d’accés al pont, actualment amb escassa visibilitat i problemes en els girs a l’esquerra. La millora consistirà en el disseny d’un carril central de gir a l’esquerra a la carretera BV-5001 i augmentant els radis de gir per garantir uns moviments més segurs i confortables. Aquesta actuació contempla també la construcció d’una vorera de panot protegida fins a la parada de bus situada a 50 metres en direcció a Montornès, així com l'adequació d'un itinerari de vianants que connecti el pont sobre el Besòs amb el polígon industrial de Can Buscarons mitjançant una vorera en terres; la millora de la parada de l'autobus contempla l'execució d'una dàrsena i la implantació dun pas de vianants semaforitzat amb polsador de petició de pas. Els itineraris de vianants disposaran d'una amplada lliure mínima de 1,50 metres. Per a l'ampliació de la plataforma en tota la intersecció s'executaran murs de contenció. Amb aquestes obres es completa doncs l'actuació de millora al pont sobre el riu Besòs.

 

El cost de licitació de l’obra, en aquesta segona fase, que assumeix la Diputació a través de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, és de 710.979,92 euros.

 

Afeccions al trànsit i vianants

Durant les tasques d'eixamplament de calçada al tram de la BV-5156 entre el pont i la BV-5001 es tallarà la circulació de vehicles al pont durant aproximadament el període d'un mes, senyalitzant un itinerari alternatiu com el ja habilitat en les obres de primera fase. La previsió de tall de trànsit és per a meitats de juny.

 

Durant el transcurs de les obres es mantindrà en tot moment el pas de vianants pel pont. La data prevista de l'inici obres és el 18 de febrer de 2013., i la durada de les obres és aproximadament de 6 mesos.