Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:12  |  26/06/2019

Data i hora oficial

El temps

Estudi sobre la qualitat de l'aire

24/1/2013

Montmeló és un dels 40 municipis de la província de Barcelona inclosos dins de la zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric per als contaminants de diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10).


Passats ja més de 4 anys de les darreres anàlisis de qualitat de l'aire del nostre municipi (Juny 2008), s'ha considerat oportú tornar a fer una campanya de mesures de la qualitat de l'aire per veure la situació actual i l'evolució que hi ha hagut en el temps.


Per tal de desenvolupar aquest estudi, la Diputació de Barcelona ens ha cedit durant quatre mesos una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica. La unitat mòbil disposa d'analitzadors automàtics de partícules PM10, ozó, òxids de nitrogen, òxid des sofre, benzè, tolué, etilbenzè i xilens, així com sensors de les variables meteorològiques (direcció i velocitat del vent, temperatura, humitat, radiació solar, pressió atmosfèrica i pluja).


Es preveu ubicar la unitat mòbil durant dos mesos davant de la nova estació de RENFE i dos mesos a la Plaça de la Quintana.