Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:02  |  16/07/2019

Data i hora oficial

El temps

Nou model de la taxa d'escombraries domiciliària per l'any 2013

24/1/2013

L'actual ordenança estableix una única categoria de tarifa aplicada per tots els habitatges, 143.84€. És tracta d'una taxa plana per habitatge que no té relació amb la generació real de residus de cada habitatge. És un model de taxa força estès als municipis catalans, però que suposa una assignació injusta dels costos del servei entre els ciutadans.

 

L'Ajuntament amb col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya i una empresa especialitzada en taxes d'escombraries, va iniciar l'any 2011 un estudi sobre propostes de modificació de la taxa domiciliària d'escom-braries per tal de fer-la més justa.

 

Després de revisar les propostes presentades per l'empresa especialitzada, s'ha optat per un model de taxa per habitatge en funció del nombre de residents i la superfície de l'habitatge. A la vegada, s'ha considerat que per tal que no hagi un canvi brusc en la quota, aquesta aplicació es farà progressiva en el temps, es millorarà la bonificació per l'ús habitual de la deixalleria (passant del 10% al 15%) i s'in-troduirià la bonificació per compostatge cassolà del 15%.

 

El resultat final és que un 36% de la població tindrà una petita reducció de la quota i la resta de la població tindrà un lleuguer augment en funció del nombre de persones residents i la superfície del habitatge. La quota mínima per l'any 2013 serà de 140,96€ i la màxima de 152,47€.


Informació relacionada