Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:41  |  19/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Un miler de persones han visitat el Parc Arqueològic i de Natura Can Tacó

17/1/2013

Carmen Palacios i Narua Rosa Viñallonga, regidores de Cultura de l’Ajuntament de Montmeló i Montornès, respectivament, han valorat satisfactòriament la bona acollida que ha tingut el Parc Arqueològic i de Natura de Can Tacó, Mons Observans. Des que es va inaugurar, fa aproximadament dos mesos, al voltant d’un miler de persones han visitat el jaciment, situat sobre el turó de Can Tacó, entre Montmeló i Montornès del Vallès. Els visitants han participat a les diferents visites que s’han organitzat cada diumenge, atrets per la importància d’un dels primers assentaments romans a la Península Ibèrica.

 

Unes 600 persones es van acostar el cap de setmana de la inauguració i la resta ho han anat fent de forma esglaonada, en les jornades de portes obertes. A part de les visites del diumenge, on s’han ofert visites teatralitzades i la posada en marxa de l’aula d’arqueologia per als més menuts, han passat per Can Tacó força escoles i grups que han concertat activitats entre setmana.

 

Davant de l’èxit, tots dos ajuntaments tenen clar que el parc arqueològic es podrà visitar durant tot l’any, tot i que encara s’ha de tancar el calendari de visites per aquest 2013.

 

Mons Observans és un dels assentaments romans més antics de la Península Ibèrica. La fortificació va ser construïda al darrer terç del segle II aC en període republicà, just després de les guerres celtibèriques. El jaciment va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 2008 i s’han trobat unes pintures romanes excepcionals del primer estil pompeià.