Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:43  |  18/10/2019

Data i hora oficial

El temps

Vallès Visió estrena el documental de SICOM

  • Valles Visio

    Valles Visio

8/1/2013

Després de la projecció del documental “La salut, el negoci de la vida”, dissabte a les 22 hores, la periodista Neus Parés moderarà un debat sobre les retallades sanitàries a Catalunya en què participaran, entre d'altres, el president de SICOM, Josep Cabayol i la metgessa, teòloga i monja, Teresa Forcades.

 

Vallès Visió inaugura l’any 2013 amb una estrena. Aquest dissabte, a les 22 h., la televisió del Vallès Oriental projectarà per primer cop en una televisió el documental La salut, el negoci de la vida, que analitza les conseqüències que estan tenint les retallades del govern català sobre la salut pública. El documental recull, en les dues hores de durada, tant les reflexions de persones directament implicades i afectades per les retallades, com les manifestacions i protestes que s’han realitzat contra els seus efectes al llarg, sobretot, de l’últim any. En el decurs  del documental intervenen també experts, com el doctor en Salut Pública, Joan Benach, o la metgessa, teòloga i monja, Teresa Forcades, representants d’entitats com Dempeus per la Salut Pública, juristes, metges i periodistes que denuncien la situació del sector.

 

La salut, el negoci de la vida ha estat impulsat per l’associació de periodistes compromesos SICOM (Solidaritat i Comunicació), que presideix Josep Cabayol, i ha comptat amb la realització de Carles Collazo i Carles Vera, de How Audiovisual i Multimèdia. Precisament SICOM van ser també els autors de La plataforma, un documental sobre les reivindicacions i la lluita de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) i que també va projectar Vallès Visió. Pel president de SICOM, Josep Cabayol, el documental sobre les retallades sanitàries és important “perquè planteja tres aspectes que s’han de tenir molt en compte: un, el procés de privatització que està patint la sanitat a Catalunya; dos, la corrupció en la gestió dels serveis sanitaris; i tres, perquè el documental evidencia que la salut es basa en l’assistència sanitària, però també en tenir feina, habitatge i alimentació”, ha explicat Cabayol.

 

Precisament el president de SICOM participarà després de la projecció del documental al debat especial de Vallès Visió sobre les retallades sanitàries. Una tertúlia en la què hi participaran altres convidats de diferents àmbits, com la metgessa, teòloga i monja Teresa Forcades, el doctor en Medicina i membre del CAPS, Pep Martí, l’editor de la revista Café amb llet, Albano Dante i els realitzadors del documental, Carlos Collazos i Carlos Vera. El debat serà moderat per la cap d'informatius de Vallès Visió, Neus Parés i es podrà veure a continuació del documental.