Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:06  |  17/07/2019

Data i hora oficial

El temps

Montmeló diu no a las bales de goma

18/12/2012

El 14 de novembre, dia de la vaga general, Ester, de 42 anys i treballadora d'un Centre Cívic de Sant Martí, va ser colpejada a l'ull esquerre durant una càrrega policial a Passeig de Gràcia al voltant de les 20.30 hores. Ester és la víctima número 8 a Catalunya. Després d'aquest incident i amb la finalitat d'abolir l'ús de les bales de goma, s'ha creat una campanya informativa, acompanyada d'activitats per informar sobre aquests fets.

 

A Montmeló, el col·lectiu social MovieMent, s'ha encarregat de dur a terme la campanya "Ull amb el teu ull". Diumenge passat, 16 de desembre, a la plaça de la Quintana, va tenir lloc l'acte conjunt que va consistir en la realització d'una fotografia col·lectiva on els veïns i veïnes que hi van participar duien l'ull esquerra tapat. Tot seguit es va procedir a explicar un per un els casos de les persones que han rebut l'impacte d'una bala de goma a Catalunya des de l'any 2001 fins avui.

 

Finalment, l'acte va concloure amb l'enlairament de globus que duïen el nom dels afectats i afectades i es va convidar a la gent a assistir al ple municipal del 18 de desembre on els partits polítics aprovaran de forma unànime la moció proposada per MoviMent d'abolició de l'ús d'armes amb projectils de bales de goma.