Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:53  |  12/11/2019

Data i hora oficial

El temps

El Gran Recapte recull més de tres tones de menjar a Montmeló

13/12/2012

Durant el cap de setmana del 30 de novembre i l'1 de desembre passats, a Montmeló es van recollir aproximadament 3.200 quilos de menjar, dins de la campanya organitzada pel Banc d'Aliments.


A Montmeló, el voluntariat va córrer a càrrec de l'entitat Càritas Parroquial. La coordinadora de la campanya, Montse Seguí es mostra molt contenta i sorpresa per la quantitat de menjar (Oli, pasta, arròs, conserves de peix) recollida en els tres supermercats on es va realitzar la campanya (Suma, Dia i Esclat). Des de Càritas donen molta importància, no tan sols a les més de tres tones recollides, sinó també al fet que aquest any fossin tres les superfícies comercials que s'han unit al Gran Recapte.


Els grups de voluntàries van estar tot el cap de setmana informant de la campanya  als consumidors. També van haver de guardar, emmagatzemar i classificar els productes recollits. Montse Seguí es mostra molt agraïda amb les persones que han col·laborat, així com amb les voluntàries de Càritas i destaca que "tota aquesta tasca és de gran importància en els moments de crisi que s'està vivint i demostra que la gent continua sent solidària amb els que més ho necessiten". Fruit d'aquesta solidaritat, la coordinadora de Càritas va voler agrair especialment la gran aportació de menjar que va fer el gimnàs Gim-Kolo. Aquest Gimnàs va realitzar una exhibició de boxa i l'entrada la va cobrar en menjar que va anar a parar íntegrament al rebost de Càritas Montmeló. "Actes voluntaris com aquests són els que ens fan millors com a societat i els que encara ens sorprenen".


Càritas Parroquial continua el seu treball i aquest cap de setmana estaran recollint novament aliments a la Fira de Nadal que, en aquest cas, aniran a parar directament a l'entitat municipal per proveir les persones i famílies més necessitades de Montmeló

__________


El Gran Recapte recull més de 1.700 tones de menjar solidari Un voluntari organitza el repartiment d'aliments


Poc després de les sis de la tarda del dia 1 de desembre, el Gran Recapte organitzat pel Banc dels Aliments ja havia superat les 1.400 tones de menjar que s'havia fixat com a objectiu i, en acabar el dia, el recompte provisional apunta a una xifra definitiva de més de 1.700 tones d'aliments. "Els resultats són espectaculars, estem desbordats", reconeixia una de les responsables, Laia Guinjoan. L'organització creu que la resposta s'intensifica cada any perquè els ciutadans senten els efectes de la crisi "més a prop", perquè "ningú no sap on pot acabar demà" i perquè perceben que el Gran Recapte és la fórmula per "arremengar-se i fer-hi alguna cosa". "Dónes alguna cosa física i al cap d'un mes serà plat a taula d'algú, això anima", ha assenyalat Guinjoan. El Gran Recapte d'Aliments suposa només un 10% del que es recull cada any.


Oli, pasta, arròs, conserves de peix i cada cop més productes de Nadal. Són els aliments que des de divendres i fins que tanquin portes les superfícies comercial del país arribaran a la seu del Banc d'Aliments, a Barcelona. Més de 13.000 persones, entre els punts de recollida com d'emmagatzematge, formen el cos de voluntaris que col·laboren amb l'entitat per fer arribar el menjar a "qui més ho necessita", explica Laia Guinjoan, responsable del Gran Recapte. Al migdia ja havien recollit 900.000 quilos i a les sis de la tarda havien superat l'objectiu que s'havien fixat: 1.400.000 quilos de menjar.


"El resultat és espectacular, estem desbordats, no donem l'abast", reconeixia Guinjoan en valorar el quart recapte. L'organització ha fet una crida a particulars perquè ajudin i admeten que ni ho hi ha prou caixes per fer front a les quantitats d'aliments que arriben des de superfícies comercials.


Creuen que la resposta és massiva i cada cop s'intensifica més perquè la crisi i els efectes cada cop "són més a prop de tots, tothom té gent a prop" afectada i "ningú sap què passarà demà", afirma Guinjoan. A més, explica també que el Gran Recapte és una forma "bonica i real" per "arremangar-se" i intentar "fer alguna cosa" contra la crisi. "Dones una cosa física i al cap d'un mes serà plat a taula d'algú, això anima a la gent", afirma.


El Banc dels Aliments celebra que els ciutadans responguin a la crida i que aportin aliments com arròs o pasta, i insisteixen sobretot en no aportar producte fresc perquè es fa malbé de seguida.


Les donacions, que es poden seguir per Internet o per canals on line en col·laboració amb La Caixa, suposaran un 10% del que recull anualment el Banc. Calculen que cada any recopilen 15.000 tones de menjar que després es reparteix entre 750 entitats benèfiques per alimentar 230.000 persones cada mes. Les tasques de classificació s'allargaran fins al 14 de desembre.