Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:24  |  16/07/2019

Data i hora oficial

El temps

Es constitueix a Mollet el Projecte de futur B30, amb la implicació de 23 municipis d’influència vallesana

18/10/2012

El Estatuts que consoliden el Projecte B30 han estat aprovats per representants del món del govern local, empresarial i industrial, universitari i de recerca, i sindical. Aquesta suma de forces posa les bases d’un ambiciós projecte de futur que, en paraules de Josep Monràs “dóna llum a la foscor que tenim ara”.


Una concorreguda Sala de Plens de l’Ajuntament de Mollet ha estat l’escenari on avui s’han aprovat els estatuts que marquen les línies de treball del projecte estratègic que Josep Monràs va presentar ara fa mig any a Martorell. Amb la implicació i el consens de representants del sector públic i privat, es tracta d’”ajuntar projectes, aprofitar sinèrgies i compartir a partir d’un eix molt potent que penja de la recerca, el comerç, la competitivitat i un potencial històric”, segons Manuel Bustos, alcalde de Sabadell i impulsor d’aquest pla estratègic de l’àmbit de la B30.


L’àmbit territorial de l’eix de la B30 aplega els termes municipals de l’entorn de l’AP-7 i l’A-2, 23 municipis implicats, amb representació de tots els sectors, per treballar conjuntament pel futur d’una de les zones que, segons l’alcalde de Mollet, Josep Monràs “té un PIB (producte interior brut) dels més alts del país, una B30 que concentra la meitat de les empreses tecnològiques i, per això, cal explicar al món les fortaleses de les nostres empreses”.


La B30 s’emmarca dins d’un macroprojecte europeu de recuperació econòmica per l’any 2020. Amb la voluntat de ser dels primers en participar-hi, avui les diferents forces polítiques, socials, econòmiques i acadèmiques de la zona dels vallesos s’han reunit a Mollet per “poder assolir projectes i canvis reals; un cop s’hagin concretat les actuacions per “generar activitat econòmica comptant amb innovació i formació es demanarà col·laboració a la Unió Europea”, ha remarcat Josep Monràs.


La situació estratègica del territori, la xarxa de comunicació existent, la representació dels diferents sectors de la societat: acadèmic i empresarial, amb un potencial econòmic important i un espai per viure, que va des de la serra fins al mar, són elements que han estat avui àmpliament valorats per tirar endavant aquest projecte.


Durant aquesta sessió plenària l’alcalde de Sabadell i impulsor de la B30 ha afirmat que “el fracàs del model espanyol basat en el sector immobiliari ha posat de manifest que cal buscar nous camins per ser competitius a Europa: als vallesos, tenim feina feta”.


Durant els propers quatre mesos es nomenarà la presidència del projecte B30 i es crearan els grups de treball. Amb una important presència d’alcaldes i alcaldesses dels municipis de la B30, a la sessió plenària d'ahir al matí van assistit 16 edils de l’entorn de la B30:


Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès

Manuel Bustos, alcalde de Sabadell

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès

Carme Garcia, alcaldessa de Rubí

Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola del Vallès

Juan Parralejo, alcalde de Ripollet

Anna del Frago, alcaldessa de Barberà del Vallès

Isabel García, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda

Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès

Montserrat Mundi, alcaldessa de Sant Quirze del Vallès

José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallès

Teresa Padrós, alcaldessa de Palau-solità i Plegamans

Eva M. Menor, alcaldessa de Badia del Vallès

Conxi Llurba, alcaldessa de Castellbisbal

Antonio Guil, alcalde de Montmeló

Ramon Mayoral, alcalde de Polinyà