Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:56  |  16/07/2019

Data i hora oficial

El temps

El president d'ADIF visita la nova estació ferroviària de Montmeló

18/10/2012

Enrique Verdeguer, president d'ADIF, amb Rafael Rodríguez, director de la Línia Alta Velocitat i Jaime García-Germán, gerent d'infraestructura LAV nord-oest, han visitat les obres de soterrament d'Alta Velocitat i la nova estació de rodalies de Montmeló. Juntament amb un ampli equip de tècnics i responsables de les obres, el president d'ADIF ha visitat i deparat conversa amb l'alcalde de Montmeló.

 

Aquesta visita s'emmarca dins d'un programa intensiu d'activitats que Adif desenvolupa a Catalunya entre ahir, quan per primera vegada es va celebrar un comitè de direcció fora de Madrid, i avui, dia en què també visitarà l'estació de Montmeló i les obres de l'AVE a Girona.

 

Antoni Guil ha aprofitat la visita per mostrar-li el punt en què es troben les obres i ha insistit un cop més en la necessitat que Montmeló té d'urbanitzar el tram de coberta que va des de la Grua fins a l'avinguda Pompeu Fabra.

 

Totes les autoritats i tècnics han baixat a la zona d'andanes per observar la capacitat de l'estació. Després s'han dirigit a la zona de les vies de l'AVE on el president d'Adif a prosseguit ruta direcció Girona.

 

Enrique Verdeguer, s'ha compromès a tenir a punt la infraestructura i la superestructura de l'AVE entre Barcelona i França a finals d'any amb l'objectiu de complir el compromís que la línia entri en servei el mes d'abril. També ha visitat aquest matí la capçalera nord de l'estació de Sants, on s'ha finalitzat l'adequació interior per a la seva connexió amb el túnel Sants-la Sagrera, que ja té tota la via posada.

 

A l'estació de Sants, amb el muntatge de vies i l'enllaç amb el túnel Sants-Sagrera ja fet, ara es treballa en la instal · lació de catenàries i altres equipaments.

 

Adif ja ha finalitzat les operacions per al muntatge de 5.800 metres de via i ha utilitzat 23.000 metres de carril al túnel Sants-la Sagrera. També ha iniciat el procés de validació de la infraestructura i superestructura del tram Barcelona-Figueres de l'AVE Madrid-Barcelona-Frontera Francesa, la primera fase es concentra entre Girona i Figueres mitjançant l'auscultació de la via i la catenària i proves dels sistemes de seguretat.