Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:17  |  18/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Consell Comarcal i Generalitat signen el conveni per posar en marxa l’oficina comarcal d’intermediació hipotecària del Vallès Oriental

21/9/2012

El president del Consell Comarcal, José Orive, i el Secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; i el Director de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, van signar ahir a la tarda el conveni que permet posar en marxa el servei comarcal d’assessorament i intermediació sobre el deute hipotecari Ofideute.

 

El servei Ofideute estarà operatiu a la seu del Consell Comarcal a partir d’aquest d’octubre i atendrà a ciutadans de tots els municipis de la comarca, excepte els veïns del Baix Montseny que ja disposen d’ un servei propi.

 

El servei Ofideute és un servei d’intermediació entre particulars i entitats financeres creat per pal•liar els efectes de la crisi en l’àmbit de l’habitatge i evitar l’exclusió social per motiu residencial. L’objectiu principal de l’Ofideute és disposar d’una eina forta d’intermediació per impedir casos de pèrdua de l’habitatge i desnonaments, i prevenir l’exclusió social per motiu residencial.

 

José Orive, en acabar l’acte de signatura va comentar que el conveni possibilita “cobrir una necessitat d’acompanyament a les persones en situació de risc de pèrdua del seu habitatge que sabem està augmentant a la comarca”. En referència al marc de col•laboració Generalitat i Consell Comarcal va dir “ un cop més es demostra que el treball conjunt i des de tots els àmbits és el que possibilita plantejar actuacions útils”, “per això continuem treballant per arribar a nous acords amb altres administracions i agents implicats que permetin complementar el signat avui”.

 

El conveni concreta el marc de col•laboració entre l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Vallès Oriental per prestar una atenció conjunta a les famílies amb problemes de pagament dels préstecs hipotecaris dels seus habitatges habituals i permanents, així com garantir una unitat d’actuació i de resposta davant dels problemes que plantegen els ciutadans i facilitar-los la proximitat al servei d’assessorament i de mediació en l’àmbit hipotecari.

 

D’acord amb el marc de col•laboració establert el Consell Comarcal rebrà les persones afectades per un crèdit hipotecari al qual no poden fer front i actuarà d’enllaç atenen a les famílies, realitzant les entrevistes personals, informant al ciutadà de les responsabilitats i preparant l’expedient i informe que enviarà al servei d’Ofideute de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana que serà l’encarregada de negociar directament amb les entitats financeres.

 

Des del Consell Comarcal fa mesos que es van iniciar contactes amb diferents entitats, agents i administracions per poder oferir un servei que asseguri l’atenció i acompanyament de tots aquelles persones que viuen al Vallès Oriental i necessiten assessorament i acompanyament davant de les dificultats de pagament de les seves hipoteques. L’objectiu de la Generalitat és col•laborar amb els ens locals i comarcals per atendre les famílies amb problemes de pagament dels préstecs hipotecaris dels pisos de residència principal.