Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:35  |  26/06/2019

Data i hora oficial

El temps

La Generalitat edita la guia de "L’alimentació saludable en l’etapa escolar"

31/8/2012

L’alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, mitjançant el qual obtenim els nutrients que ens permeten cobrir els requeriments de l’organisme. Per tal que el creixement i el desenvolupament tant físic com mental es produeixin d’una manera adequada, és imprescindible facilitar una alimentació que cobreixi les necessitats nutricionals pròpies de cada etapa.

Ara bé, l’acte de menjar, a més de ser un procés nutritiu, té connotacions importants de convivència —proporció de plaer, relacions afectives, identificació social i religiosa, etc.— que a la llarga configuren el comportament alimentari i que poden repercutir en l’estat de salut de l’individu. Les diferents maneres de menjar de cada país estan definides, entre altres factors, pel territori, per les seves tradicions, la història i l’economia. El menjar és, sens dubte, un element d’identificació cultural; per tant, és important mantenir i potenciar els hàbits alimentaris propis de l’àrea mediterrània, adaptats als canvis sociològics i culturals que es van produint.

En aquest sentit, és convenient que l’educació alimentària prevegi el coneixement i l’aprofitament de la gran varietat de productes i preparacions propis de la nostra cultura. Cal saber tant el que necessitem per a una alimentació saludable com d’on s’obté, com es prepara i com es pot consumir. De tot això parla la guia que ha editat la Generalitat de Catalunya des del departament de Salut. Aquesta interessant guia va destinada tant a pares i mares, com a professionals de la restauració a les escoles. A més, al Canal Salut de la Generalitat, podeu complementar i demanar més informació sobre aquest i altres aspectes de l'alimentació.


Més informació: gencat/canalsalut

DESCARREGAR LA GUIA "L'ALIMENTACIÓ SALUDABLE EN L'ETAPA ESCOLAR"