Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:29  |  25/05/2020

Data i hora oficial

El temps

Tot el món de l’automòbil a "The Chequered Flag"

  • The Chequered Flag

    The Chequered Flag

16/1/2009

Una exposició farà repàs al passat i present de l’automoció mundial, amb la competició com a referent en el desenvolupament d’aquesta indústria. Organitza el Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Circuit de Catalunya i els ajuntaments de Montmeló, Granollers i Parets

 

“The Chequered Flag. La força de l’automobilisme” és el nom que donarà pas a una completa exposició sobre el món de l’automobilisme, la seva indústria i la batalla per dominar la velocitat mitjançant la pràctica de l’esport del motor, mostra que podrà visitar-se del 6 de febrer al 17 de maig de 2009 a l’Espai Tribuna Vallès Motor, de Montmeló.

 

Vehicles, fotografies, indumentària, pòsters, catàlegs i diferents objectes com ara cascs, motors, pneumàtics, ulleres, trofeus, etcètera, conformaran aquesta exposició que gaudirà d’uns dels millors fons històrics i d’un extens material museogràfic que captivarà als aficionats de totes les edats.

 

La importància de la mostra, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, implica el suport col.lectiu de moltes institucions per tirar endavant l’ambiciós projecte: Direcció General de Turisme del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya; ajuntaments de Montmeló, Parets del Vallès i Granollers; i el Circuit de Catalunya.

 

L’objectiu és fer un exhaustiu repàs a la història de l’automoció i la competició des del seus inicis, a finals del segle XIX, fins a l’actualitat. En aquest sentit, l’exposició també arriba a mesurar l’impacte de l’aparició i l’evolució de l’automòbil sobre la societat.

 

La mostra, comissionada pel reconegut col·leccionista d’automòbils Salvador Claret, estarà dividida en quatre grans àrees. La primera d’elles, titulada “L’època heroica: 1895-1918”, detalla les primeres curses de vehicles a França i la creació de la indústria de l’automoció, principalment desenvolupada als Estats Units, Alemanya i al país gal. També fa esment de l’aparició dels primers vehicles a l’estat espanyol i de l’evolució mecànica dels motors, juntament amb una relació de les curses més destacades de principis del segle XX, com ara la Gordon Bennett, un referent en les competicions automobilístiques.

 

En un segon espai i sota el títol “Les grans marques: 1918-1940”, l’exposició fa un salt al boom industrial de l’automòbil, destacant el naixement de la multinacional Ford, sense oblidar els primers passos de Fiat, Renault, Alfa-Romeo i Mercedes Benz, entre d’altres. Aquí, també es recordaran les primeres competicions oficials a Espanya.

 

D’altra banda, la tercera àrea d’exposició estarà dedicada a una de les especialitats amb més seguidors i més renom mediàtic del món de la competició: la Fòrmula 1. “The Chequered Flag. La força de l’automobilisme” acostarà als visitants als inicis de la velocitat per excel.lència, rememorarà el naixement de la marca Ferrari i l’apertura dels circuits més coneguts del campionat, a banda de presentar una detallada relació biogràfica dels pilots espanyols que han passat per aquesta especialitat.

 

Finalment, un quart espai de la mostra explicarà la consolidació de l’automobilisme al Principat, marcat en darrera instància per la construcció i bon funcionament del Circuit de Catalunya, gran aglutinador d’aficionats i punt d’encontre internacional de la velocitat al nostre país.

 

“The Chequered Flag. La força de l’automobilisme” es podrà visitar fins a mitjans de maig, després de la inauguració oficial que tindrà lloc el divendres, 6 de febrer, en un acte presidit per Antonio Risquez, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Joan Carles Vilalta, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; i Manuel Ramal, alcalde de Montmeló, població marc per aquesta exposició. (Espai Tribuna Vallès Motor Carrer de Vic, 103-113).

 

 

Per a més informació: www.vallesoriental.cat / www.jas.es