Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:54  |  21/02/2020

Data i hora oficial

El temps

Al mosquit tigre, ni aigua

18/4/2013

L'Ajuntament de Montmeló, porta a terme una sèrie d'activitats encaminades a prevenir i/o minimitzar els efectes de la presència de mosquits a la ciutat:

 

- Seguiment i tractament de llocs amb aigua a l'àmbit públic (piscines, zones inundables...)

- Tractament dels embornals de la xarxa de pluvials.

- Revisió periòdica, amb caràcter preventiu, dels edificis d'especial vigilància (escoles, llars d'infants, residències geriàtriques, cementiri municipal,...)

- Atenció a les queixes de la ciutadania:

a) Realització de visites de comprovació als habitatges privats amb l'objectiu de localitzar i eliminar els focus de mosquits, si n'hi ha.

b) Seguidament, revisió dels espais colindants amb aquests habitatges per localitzar i eliminar altres possibles focus.

 

Per completar aquesta tasca informativa i d'atenció ciutadana, l'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania un apartat especial a la nostra web de queixes i dubtes sobre aquest tema.

 

Volem imformar sobre què han de fer els ciutadans per a prevenir l'aparició del mosquit tigre amb una sèrie d'exemples molts visuals dels punts de cria del mosquit.

 

Però sobretot volem que sigui una eina activa on rebre tot tipus de dubtes i queixes sobre el tema del mosquit tigre. Posem al teu abast un senzil formulari al qual contestarem de manera immediata.

__________

 

Què han de fer els ciutadans

 

Han d'evitar de criar els mosquits tigres a casa seva, així de senzill. Els beneficiats immediats seran ells mateixos i els seus veïns.

 

1. Cadascú ha de buscar recipients, pots, objectes abandonats, desaigües, petites cisternes, plats o cendrers a l'exterior de casa seva. Trobareu moltes fotografies d'exemple dels elements de risc clicant aquí.

 

2. Un cop trobats, cal treure'n l'aigua, tant si sembla que hi ha larves com si no. N'hi ha prou amb buidar-los al terra o la gespa: les larves moriran ràpidament.

 

3. Després, cal evitar que es puguin tornar a inundar. Quasi sempre, és suficient amb posar els recipients de cap per avall. En alguns casos (pneumàtics) es poden foradar. Si no són imprescindibles, és bona idea llençar-los, o dur-los a l'interior.

 

4. Amb un sol cop de fer tot això no n'hi ha prou. No es pot baixar la guàrdia: el mosquit està esperant sempre la més mínima oportunitat. Convé revisar periòdicament el nostre habitatge, i fer que els veïns ho facin amb els seus.

 

Si es fa eficaçment, en una setmana hauran disminuït molt els mosquits. Si malgrat tot no és possible de detectar on són les larves, caldrà demanar ajuda. Contacteu amb l'ajuntament a través de l'Àrea de Salut o bé directament a través del formulari de contacte.