Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:09  |  18/09/2019

Data i hora oficial

El temps

El campionat francès V de V Sports estrena la temporada de curses al Circuit

30/3/2012

La prova se celebrarà els dies 31 de març i 1 d’abril, amb entrada gratuïta per a tots els aficionats

 

La prova inaugural de les 8 que formen el calendari de la temporada 2012 del campionat francès V de V Sports se celebrarà per primera vegada al Circuit de Catalunya. Serà els dies 31 de març i 1 d’abril, amb entrada gratuïta per a tots els aficionats, Abonats Socis i Oficials del Circuit de Catalunya. El programa de curses inclou la Challenge Endurance GT/Tourisme “Les 6 Hores de Catalunya”, la Challenge Endurance Proto “Les 6 Hores de Catalunya”, la Challenge Funyo V de V i la Challenge Monoplace V de V.

 

La Challenge Endurance GT/Tourisme portarà 40 vehicles a la pista, amb les categories GTV 1, S1, GTV 2, GTV 3, S3, GTV 4 i S4 en competició. Entre els inscrits, el català Oliver Campos (Escuela Española de Pilotos/Kostas Kanaroglou), a bord d’un Ginetta G50 i en qualitat de pilot “A”, considerats professionals amb l’objectiu de portar un equip a les posicions més altes en termes de rendiment durant tota la temporada. La Escuela Española de Pilotos (Javier Morcillo) posarà una altra formació a la pista amb un Mosler MT 900.

 

Una vintena de prototips lluitaran per la primera victòria de la temporada a la Challenge Endurance Proto, amb unitats com els Norma, Ligier o Wolf. Els cotxes acceptats s’inscriuen dins de les categories CN (limitat a 2000cc), CN3 (limitat a 1600cc) i C1-C2. Els pilots Pol Rosell i Azor Dueñas amb el Baporo Motorsport així com també el pilot Ángel Amilibia, són els representants nacionals a l’Endurance Proto.

 

Tant la Challenge Endurance Proto, dissabte, com la Challenge Endurance GT/Tourisme, diumenge, s’ho jugaran tot a una sola cursa de resistència de 6 hores.

 

La Challenge Funyo V de V oferirà als espectadors tres curses de 20 minuts cadascuna molt competides i imprevisibles, amb una inscripció 100% francesa. Aquesta categoria ja es va poder veure fa uns anys sobre la pista del Circuit de Catalunya amb les Le Mans Series.

 

D’altra banda, es podran veure monoplaces Formula 3, Formula Nissan, Formula Renault 2.0 Tatuus o Formula BMW, entre d’altres, a la Challenge Monoplace V de V, també amb tres curses de 20 minuts cadascuna. L’equip d’Emilio de Villota hi participarà amb quatre Formula BMW, així com l’escola mecànica de competició catalana RSGRup, que també ho farà amb un Formula Nissan.

 

Entrada gratuïta pel V de V Sports

Durant el cap de setmana, es podrà accedir al Circuit de Catalunya per la Porta 3 a partir de les 8.30h. Tots els aficionats, a més de tenir entrada gratuïta al V de V Sports, podran accedir al pàdoc del Circuit.