Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:12  |  24/06/2019

Data i hora oficial

El temps

Montmeló s'adhereix a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores

  • Ciutats Educadores

    Ciutats Educadores

14/2/2012

A la sessió ordinària del ple, celebrada el 31 de gener de 2012, l'Ajuntament de Montmeló va aprovar per majoria absoluta l'adhesió al programa “Ciutats Educadores”.
Ciutats Educadores es va iniciar com a moviment l'any 1990 a Barcelona, quan un grup de ciutats representades pels seus governs locals va plantejar l'objectiu comú de treballar conjuntament en projectes i activitats per millorar la qualitat de vida dels habitants. Posteriorment, el 1994 aquest moviment es formalitza com a Associació Internacional en el III Congrés celebrat a Bolonya.
Els objectius principals de l'associació són, entre d'altres:

- Impulsar col·laboracions i accions entre les ciutats.

- Participar i cooperar activament en projectes i intercanvis d'experiències amb grups i institucions amb interessos comuns.

- Influir en el procés de presa de decisions dels governs i de les institucions internacionals en qüestions d'interès per a les Ciutats Educadores.

- Dialogar i col·laborar amb diferents organismes nacionals i internacionals.
Les ciutats i pobles que formen part d'aquest programa internacional estan relacionades entre elles i poden mostrar la ciutat, els seus programes, experiències i altres aportacions a través del Banc Internacional de Documents (BIDCE) i d'altres mitjans de comunicació. També poden formar part de l'Assemblea General i contribuir al desenvolupament i funcionament de l'Associació, així com participar en els congressos de l'entitat i optar a la seva organització. I el més destacable, poden tenir accés a la informació de programes, iniciatives i, en el seu cas, recursos derivats d'organismes internacionals (UNESCO, Unió Europea, OEI, Mercosur...).
En definitiva, aquest programa, posa Montmeló en contacte amb més de 450 “ciutats educadores” al llarg de tot al món.


Informació relacionada