Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:34  |  16/07/2019

Data i hora oficial

El temps

Primera sessió del grup de treball de Recerca B-30, a Mollet del Vallès i presentació de l’estudi Anàlisi Econòmica del Municipis de l'àmbit de la B30¸a Granollers

13/2/2012

El divendres 10 de febrer ha tingut lloc la primera sessió del grup de treball de Recerca B-30 amb l’objectiu de fixar-ne les línies estratègiques. La reunió ha acollit una quarantena de persones representants dels municipis, empreses, entitats, universitats i centres de recerca que treballen per enfortir l’Eix de la B-30.

 

 

Aquesta primera trobada ha estat presidida per l’alcalde de Mollet. El tinent d’alcalde d’Urbanisme de Sabadell, Joan Manau, ha fet la introducció de l’àmbit i Jordi Marquet, director del Parc de Recerca UAB, ha pronunciat una ponència.

 

 

L’alcalde ha destacat que la recerca i la innovació són elements imprescindibles per al futur de l’eix B-30, ja que són generadors de noves oportunitats de negoci i, per tant, d’ocupació, fins i tot en situacions econòmiques adverses. Segons ha dit Josep Monràs, la recerca i la innovació han de convertir l’eix B-30 en un pol d’atracció de noves inversions en el futur.

 

 

En la seva intervenció, Joan Manau ha explicat que el model econòmic a seguir és el que està basat en la indústria com a generadora d’activitat i de llocs de treball; mentre que l’economia financera ha d’estar al servei d’aquesta, i no a l’inrevés, com s’està produint darrerament.

 

 

El director del Parc de Recerca UAB, Jordi Marquet, ha explicat les potencialitats del territori de la B-30 en recerca i innovació. Ha explicat que és un àmbit amb moltes empreses innovadores, centres de recerca i centres educatius molt potents, fet que cal explotar al màxim, tal com està aconseguint l’Eix de la B-30 amb el suport de les administracions locals que en formen part.

 

 

Aquest grup de treball, continuarà la seva tasca el el dimarts 14 de febrer, a les 7 de la tarda,ja que es realitzarà la presentació de l’estudi Anàlisi Econòmica del Municipis de l'àmbit de la B30, a càrrec del Sr. Joan Trullén, de l'Institut d'Estudis Metropolitans i Regionals a Granollers. Lacte estarà presidit per l’alcalde de Granollers Josep Mayoral i comptarà amb l’assistència d'alcaldes i regidors dels municipis que en formen part.

 

 

Els municipis que conformen l’àmbit de la B-30 són : Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, el Papiol, Granollers, la Roca del Vallès, Martorell, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vilanova del Vallès.