Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:14  |  17/07/2019

Data i hora oficial

El temps

Les famílies i els més joves, protagonistes de l’ Esperit de Montjuïc

15/4/2011

El passat cap de setmana va tenir lloc al Circuit de Catalunya la primera edició de l’Esperit de Montjuïc. Pilots, equips i públic van gaudir de l’esperit de la “Muntanya Màgica”, on les curses van ser l’eix central de l’esdeveniment. Durant aquests 3 dies, més de 14.000 visitants van poder reviure escenes com les que en la seva època van tenir lloc a Montjuïc.

A diferència d’altres esdeveniments de motor, multituds de famílies, joves i nens van ser els protagonistes indiscutibles del cap de setmana. Tots ells van tenir l’oportunitat de barrejar-se amb els pilots, mecànics i vehicles, no només als boxs i al pit-lane, sinó també a les pre-graelles formades al pàdoc amb els vehicles de carreres preparats per a sortir a la pista. Imatges que, sens dubte, recordaven els pàdocs dels anys 50, 60 i 70 de l’antic traçat urbà de Barcelona.


L’espectacular desplegament al pàdoc del Circuit ha estat ple durant aquests dies de cotxes clàssics, estands de tot tipus amb productes i serveis relacionats amb el món del motor, simuladors, una fira amb atraccions d’època, música en directe a càrrec d’ Abbey Road, El Rescate i Boomerang, així com la sintonia de “Ràdio Esperit de Montjuïc” de la mà d’Albert Malla. I per a completar la diversió no podia faltar el podi, on s’han entregat els trofeus als guanyadors de cada categoria. A més, s’ha de destacar la carpa de “Regreso al Futuro”, on SEAT i Abarth mostraven les seves darreres novetats, el seu futur més rabiós, així com una àmplia retrospectiva de la seva historia en el cas de SEAT.


Un altre dels grans atractius del pàdoc va ser l’exhibició de l’ Esperit de Montjuïc, amb una exposició de vehicles que van participar originàriament a l’antic traçat urbà: el Lotus 49 de Graham Hill, el Lotus 72 d’Emerson Fittipaldi, el Porsche 917K amb el que van rodar Derek Bell i Steve McQueen, i els cotxes de l’ Escuderia Montjuich, el Ford GT40, Ferrari 512M, Chevron B21 i Abarth Osella PA2. I tot i que el pàdoc va ser l’àrea preferida dels visitants, les curses van ser seguides amb entusiasme pels aficionats congregats al Circuit.


Unes jornades inoblidables que han fet que nens i grans tornessin a gaudir de les curses, els pilots, els vehicles, les sensacions, les olors i els sons, de la mateixa manera que els seus pares i avis ho van fer al mític traçat urbà de Barcelona en èpoques passades.


Una experiència que es repetirà, sens dubte, en la mateixa època en el 2012 i en la que esperem la diversió sigui encara major.Font: Circuit de Catalunya