Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:16  |  17/07/2019

Data i hora oficial

El temps

Adif millora la seguretat de la circulació ferroviària a Catalunya

  • logo Adif

    logo Adif

29/3/2011

Adif ha adjudicat un contracte de subministraments per a la instal·lació de nous sistemes amb l'objectiu de millorar la seguretat de la circulació a la xarxa d'ample convencional de Catalunya.

Els treballs consistiran en la renovació d'un total de dotze detectors d'eixos calents, uns dispositius que, instal·lats a les vies, són de gran importància per garantir la seguretat de les circulacions ferroviàries, ja que permeten detectar l'escalfament dels eixos de les rodes del tren per engarrotament dels frens. El sistema funciona mitjançant uns equips que detecten la temperatura de les rodes i en cas de diferir d'unes a altres emeten una alarma.

El contracte té per objectiu portar a terme una adequada vigilància dels eixos dels trens per prevenir possibles incidències que repercuteixin sobre la seguretat i regularitat del trànsit ferroviari. D'aquesta manera dels nous sistemes que s'implantaran ofereixen més beneficis dels actuals equipaments tenir tecnologies més avançades mitjançant la incorporació d'equips de detecció infraroja, la qual cosa permet assegurar una correcta captació de l'estat dels eixos del tren.

Els treballs, adjudicats a la unió temporal d'empreses formada per les companyies Cobra i Signal & System Technik, compten amb un pressupost de 933.715,4 euros i comprenen actuacions a Catalunya i Aragó.

A Catalunya, els nous sistemes, que s'integraran en el Control de Trànsit Centralitzat, es faran en els següents trajectes: Castellbell i el Vilar-Terrassa, Flaçà-Sant Miquel de Fluvià, Maçanet-Caldes de Malavella, Mollerussa-Tàrrega, Mollet Sant Fost-Montmeló, Sant Sadurní d'Anoia-Martorell, Tres Camins-Tarragona, Vilanova i la Geltrú-Sitges, Faió-Riba-roja d'Ebre, les Borges del Camp-Reus, Montblanc-Vilaverd i Tamarit-Almacelles.

Aquesta actuació s'emmarca en el pla global d'inversions que Adif està duent a terme per a la millora permanent de les infraestructures de la xarxa d'ample convencional amb l'objectiu d'oferir un servei amb elevats estàndards de seguretat, fiabilitat i regularitat.


Font: Adif