Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:47  |  28/03/2020

Data i hora oficial

El temps

PARADISOS OCEÀNICS

  • Paradisos oceànics

    Paradisos oceànics

7/3/2020

20.30 h • Sala Polivalent

 

Aurora Bertrana és una de les escriptores del temps d’entreguerres que ha costat molt de recuperar de les ombres de l’oblit. Moderna, d’esquerres, precursora del feminisme, intrèpida, Bertrana fou una dona de lletres avançada en el seu temps i una de les iniciadores de la literatura de lviatges exòtics en català.

 

Paradisos Oceànics contagia a pleret la passió per la literatura i els viatges, pel risc i la joia de viure, que animà l’existència d’Aurora Bertrana, com confirmen les seves esplèndides memòries, un altre dels puntals de la dramatúrgia de l’obra.

 

Ben dita per les dues actrius, la prosa rica i acolorida de Bertrana fa enyorar les lletres d’entreguerres, tan amarades de modernitat, cosmopolitisme i compromís.

 

L’espectacle és ideal per difondre i revalorar una escriptora massa oblidada, que estava convençuda -i així ho practicava- que abans d’escriure calia viure intensament.

 

Una autora a descobrir, a la vegada que ens convida a una reflexió sobre els paradisos perduts, sobre la capacitat de fer front a les adversitats i sobre la pervivència de la dignitat humana per damunt de les circumstàncies adverses.

 

  • Preus: entrada general 12€, carnet jove i biblioteca 9€ i jubilats i menors 7€.
  • Venda d'entrades: Entrapolis


Data de modificació: 07/02/2020 13:09:22