Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:43  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

El FITKAM torna a la primavera per celebrar la seva 10a edició

  • FITKAM + Projecte Originària

    FITKAM + Projecte Originària

26/2/2023

El Festival Infantil i Juvenil d'Arts Escèniques de Montmeló FITKAM celebrarà el seu desè aniversari els dies 28 i 29 d'abril a Montmeló amb novetats. Enguany el festival començarà a caminar el mes de març amb l'estrena a Montmeló del “Projecte Originària” de la companyia de teatre Ortiga. 

 

El FITKAM, amb la direcció artística de la Marta Martí i la Montse Homs, vol començar a explorar noves propostes creatives que generin impacte directe al municipi mitjançant l'art com a eina de transformació. Amb aquesta nova inquietud, celebrarem el 10è aniversari del festival amb la implantació del "Projecte Originària", que treballarà en col·laboració amb les escoles de Montmeló i la ciutadania per la regeneració de l'espai de la zona de Can Cabanyes.

 

Originària és un projecte artístic i mediambiental que es desenvolupa a través del treball comunitari amb el territori. Un espai de convivència creativa que es generarà al municipi durant els dos mesos anteriors al festival. Contempla espectacles, instal·lacions interactives i la biblioteca de les arrels. Es tracta d'un projecte innovador que busca generar consciència social i ambiental en el municipi. A través de l'art, generarem experiències de participació col·lectiva i transformació social per fomentar la consciència ambiental. El Projecte Originaria, que s'estrena a Montmeló, i el FITKAM començaran a caminar al mes de març amb una sèrie de tallers a les escoles i amb la Plantada Popular d'arbres el pròxim dia 26 de març a la zona de Can Cabanyes.

 

La companyia treballarà amb tots els materials generats en aquests espais durant les següents setmanes, i conclourà el projecte durant la setmana del festival, on es desplegarà el projecte per a tota la ciutadania i també es representarà l'espectacle An-Ki, una experiència teatral immersiva sobre la desforestació dels boscos i les conseqüències que comporta a les persones. Es recollirà en format gràfic tot el treball fet amb les escoles, la ciutadania i les entitats durant els mesos anteriors, que podreu veure recollit en una carpa situada als Jardins del Centre Cultural la Torreta els dies del festival.

 

A banda de l'estrena d’Originària, el FITKAM omplirà els carrers i equipaments de Montmeló els dies 28 i 29 d'abril amb una vintena de propostes per a tots els gustos. Aquest any, unes 200 companyies professionals d'arts escèniques han presentat les seves produccions per mostrar el seu espectacle al festival d'enguany, un xifra que any rere any augmenta. En aquests moments la direcció artística està finalitzant les tasques de disseny de la programació amb les propostes rebudes de les companyies d'arts escèniques d'arreu del país. L'equip ja està treballant des de fa mesos en l'organització de l'esdeveniment.

 

Estem d'aniversari, no hi podeu faltar!

 

 Data de modificació: 01/03/2023 14:40:53