Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:58  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

3D: Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  • Mural del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

    Mural del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

1/12/2022

La societat ha d'avançar cap a la integració de tots els membres. Les administracions públiques hem de posar en marxa iniciatives que promoguin aquesta integració, que ajudin a trencar barreres i estereotips.

 

Aquest any, des de l’Ajuntament amb la col·laboració del Trencadís, hem volgut commemorar el 3 de desembre Dia internacional de les Persones amb Discapacitat amb dues activitats que se centren en la producció artística com a vehicle d’expressió i integració.

 

L'art és un vehicle d'expressió magnífic de les persones que troben limitacions en l'expressió parlada o escrita. Aquest efecte integrador indubtable de l'art el veurem representat a l'exposició de les obres que participaran al primer Concurs d'Art amb Cor per a persones amb discapacitat intel·lectual. Perquè quan l'artista comparteix la seva obra amb altres persones se n'afavoreix la inclusió i el reconeixement.

 

L'exposició, al Museu de Montmeló, és d'accés gratuït i s'inaugurarà el 2 de desembre a les 18 hores, en aquell moment coneixerem els guanyadors del Primer Concurs d'Art amb Cor. Us convidem a conèixer les seves obres i a compartir una copa de cava amb els artistes.

 

L'altra activitat que estem realitzant ja es pot començar a veure a una de les parets de la llosa que dóna al carrer Primer de Maig. Un mural gegant que l’alumnat del Trencadís, juntament amb l'artista Xavier Valiente estan pintant. Un mural que parla de la diversitat i de la integració, perquè com va dir l'activista pels drets civils, Audre Lorde “No són les nostres diferències allò que ens divideix, sinó la incapacitat d'acceptar-les”.Data de modificació: 01/12/2022 18:13:37