Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:51  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

L’Ajuntament col·labora amb 31.000 € en projectes de cooperació internacional

  • Projecte AE Ramassà Camerun

    Projecte AE Ramassà Camerun

  • Projecte IAP Catalunya

    Projecte IAP Catalunya

24/11/2022

Dues entitats, AE Ramassà i  l’ Associació Acció Internacional per la Pau- IAP Catalunya, rebran una subvenció de 8.000 € cadascuna i 15.0000 € l’entitat Pallassos sense Fronteres.

 

La col·laboració amb diverses ONG’s farà possible el desenvolupament d’un programa d’ajuda psicològica a nens refugiats de la guerra de Síria, l’actuació a diverses zones camperoles de Colòmbia  i el desenvolupament d’una escola de futbol al  Camerún.

 

L’Ajuntament de Montmeló, a través de la Sectorial de Cooperació del Consell de Poble, segueix compromès en ajudar i donar suport a projectes de cooperació internacional que facin actuacions per millorar les condicions de vida de col·lectius vulnerables arreu del món, i en especial als països més desfavorits. Per aquest motiu, i com a resultat del conveni signat l’any 2021 entre l’Ajuntament i el Fons Català de Cooperació, enguany s’han engegat una línia de subvencions per a entitats, associacions i ONG’s que desenvolupin projectes de cooperació internacional. Finalment, i desprès que juntament amb el FCCD s’hagin revisat totes les propostes presentades, hi ha hagut dos projectes seleccionats.

 

El primer, el projecte de l’A.E.Ramassà “Futbol com a eina de transformació social en el barri d’Etetack, a Yaoundé”, amb el qual l’Ajuntament ja va col·laborar l’any passat. L’A.E. Ramassà, juntament amb Cefosjec, coordina des de 2017 una escola de futbol i un centre de formació que dóna resposta a les necessitats bàsiques dels infants i joves del barri d’Etetack, treballant en la inclusió social dels més vulnerables.

 

D’altra banda, el projecte de Associació Acció Internacional per la Pau- IAP Catalunya “L’acompanyament internacional: protecció a les defensores de DDH”. El projecte té per objectiu contribuir a la promoció dels drets humans i la implementació de l’Acord de Pau mitjançant la consolidació de mecanismes de prevenció i protecció a persones i col·lectius d’organitzacions camperoles i població d’excombatents, que treballen per la defensa dels drets humans.

 

Cadascuna rebrà una subvenció de 8.000 € per a poder seguir desenvolupant aquests projectes, i les podreu trobar a la Jornada Solidaria del 3 de desembre, on muntaran una paradeta a la plaça de la Vila per donar a conèixer i explicar les activitats i projectes que tenen en marxa.Data de modificació: 24/11/2022 14:52:56