Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:16  |  29/11/2021

Data i hora oficial

El temps

Vine a conèixer "L'Estiueig de proximitat 1850-1950" al Museu Municipal de Montmeló

  • Estiueig de proximitat 1850-1950

    Estiueig de proximitat 1850-1950

22/11/2021

L'exposició "estiueig de proximitat: 1850-1850" va ser inaugurada el passat dia 12 de novembre a la sala principal del Museu Municipal de Montmeló. En l'acte hi va assistir Teresa Reyes Cap de Secció Tècnica de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i presidenta d'ICOM Espanya, Joaquim Maria Puigvert professor titular de la Universitat de Girona (UdG) i comissari de l'exposició, Ariadna Ojeda regidora de Cultura de Montmeló i Pere Rodríguez alcalde de Montmeló.

 

L'acte va començar amb els parlaments de les autoritats que presidien l'acte on es va ressaltar el treball i l'interès per part de la Diputació de Barcelona per apropar les exposicions itinerants als museus locals de la seva xarxa i la satisfacció de l'Ajuntament de Montmeló per poder oferir a la seva ciutadania aquesta mostra, ja que es tracta una temàtica molt lligada a la memòria històrica del municipi.

 

Seguidament Joaquim Maria Puigvert va oferir als quaranta assistents a l'acte una visita guiada a través dels set mòduls que conformen l'exposició. Per últim Maria Antònia Carrasco (Centre d'estudis de Montmeló) i Pol Castejón (Museu Municipal de Montmeló) van realitzar una acurada explicació dels panells i vitrines dedicats en exclusivitat al fenomen de l'estiueig a Montmeló. Aquest mòdul específic ha estat elaborat gràcies a la col·laboració entre el Centre d'estudis de Montmeló, el Museu Municipal de Montmeló i l'Arxiu Municipal de Montmeló.

 

És així com els visitats van esbrinar que Montmeló fou una de les destinacions més populars per anar a passar les llargues temporades d'estiu ja des de finals del segle XIX, degut a la seva situació, propera a Barcelona, l'existència de l'estació de ferrocarril i els seus paratges naturals.

 

La mostra «L'estiueig de proximitat 1850-1950» és una exposició itinerant organitzada per l'Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Museu d'Arenys de Mar i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou i que viatjarà per diversos museus de la Xarxa de Museus Locals, formant part del programa d'exposicions itinerants que desenvolupa l'Oficina de Patrimoni Cultural amb l'objectiu de potenciar i millorar la programació dels museus locals amb exposicions temporals que contribueixin a la inclusió social, al gaudi i a l'enriquiment personal de la ciutadania. Montmeló ha sigut la segona parada del seu gran viatge.

 

L'exposició serà totalment gratuïta i estarà oberta al públic fins al dia 31 de gener, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, divendres de 17 a 20 hores i dissabtes de 10 a 14 hores.Data de modificació: 25/11/2021 19:37:18