Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:48  |  17/09/2021

Data i hora oficial

El temps

Les The Sey Sister omplen de gent els Jardins de la Torreta durant les Festes de la Patrona

  • Festa de la Patrona 2021: The Sey Sisters

    Festa de la Patrona 2021: The Sey Sisters

  • Festa de la Patrona 2021: Les Anxovetes

    Festa de la Patrona 2021: Les Anxovetes

3/9/2021

Els passats 13, 14 i 15 d'agost vam celebrar la festivitat de la Patrona de Montmeló. Tal com vam fer l'any passat, l'Ajuntament ha treballat en un model de festa que s'adaptés a les mesures de seguretat i permetés a la ciutadania gaudir d'activitats culturals en un entorn segur.

S'han consolidat els Jardins de la Torreta com a espai on es van centralitzar les activitats amb l'objectiu de tenir control de l'aforament i garantir la distància interpersonal. Això va permetre gaudir d'una programació variada i de qualitat que va ser molt ben rebuda per la ciutadania, omplint els tres dies els Jardins de la Torreta. A més, aquest any es va poder gaudir de fragments dels actes a través de directes a Instagram, que van permetre a tothom, encara que no tinguessis entrada, poder gaudir de les Festes de la Patrona des de casa.

La regidoria de Cultura, Festes i Tradicions vol garantir la presència femenina als actes culturals, i per aquest motiu, seguint en la mateixa línia que la Festa de la Patrona de l'any passat, va apostar per una programació de grups liderats per dones, que van tenir un gran pes els tres dies que va durar la festa, com les The Sey Sisters o Les Anxovetes.

Vam començar el divendres 13 amb el concert estrella, les The Sey Sisters, un trio de veus femenines provinents del gòspel i la música africana, que amb un èxit rotund van esgotar les entrades, omplint la torreta i fent aixecar el públic de la cadira amb els seus cants impregnats de profunda emoció, que sorgeixen de la lluita contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l'esperança en el futur. El dissabte 14 la festa va seguir amb una audició de sardanes amb la Cobla La Principal del Llobregat, i tot seguit els nostres estimats Héctor i Esmeralda, que un any més van omplir Montmeló de boleros, tot i que aquest any no els vam poder ballar.

Diumenge 15 la tradicional Missa Solemne va donar el tret de sortida als gegants, que van acompanyar la festa amb un important esforç de la Colla, que va fer la ballada amb els nous gegants del municipi, la Montse i en Malús davant de l'església. A la tarda, i en plena onada de calor, les piscines es van obrir a tothom i ens vam poder divertir amb un tobogan inflable i música, que ens va ajudar a suportar millor les altes temperatures. Vam posar punt final a la festa amb Les Anxovetes, un trio de veus femenines acompanyades d'un contrabaix i una guitarra, que ens van portar un repertori de les millors havaneres d'aquí i d'arreu. A la mitja part, els assistents van rebre un got amb rom cremat, una beguda típica de la Costa Brava i que tradicionalment acompanya les cantades d'havaneres.

Una Festa de la Patrona diferent que va permetre gaudir d'espectacles culturals amb totes les mesures de seguretat #CulturaSeguraData de modificació: 16/09/2021 18:28:39