Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

20:57  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

En marxa el procés per als Pressupostos Participatius 2021

 • Pressupostos participatius 2021

  Pressupostos participatius 2021

17/3/2021

A partir del 22 de març s’obre el termini de presentació de propostes mitjançant la plataforma decidim-montmelo.diba.cat o bé presencialment a l’OAC.

 

Es posa en marxa el procés participatiu per decidir en quins projectes o actuacions invertir 100.000 € del pressupost del 2021. Aquest procés participatiu, impulsat pel plenari del Consell de Poble vol fomentar la participació ciutadana i involucrar-la en la inversió i actuacions del municipi.

 

En mans de la ciutadania de Montmeló major de 16 anys, doncs, està la decisió d'un procés que té quatre fases i que s'acabarà amb l’execució de les propostes, entre finals del 2021 i inicis de l’any 2022.

 

La filosofia dels pressupostos participatius d’aquest any és recollir propostes que ens permetin avançar amb l’agenda 2030 pel desenvolupament sostenible. D’aquesta manera, incorporar les propostes ciutadanes en una estratègia conjunta de municipi, la de Montmeló 2030.

 

A partir del 22 de març s’obre el termini de presentació de propostes mitjançant la plataforma decidim-montmelo.diba.cat. Cada idea ha de constar d'una breu descripció explicant les necessitats a les que vol respondre, els destinataris de la proposta i a quin objectiu de l’agenda 2030 va lligada la proposta. L’Ajuntament farà les seves propostes i tu, pots fer la teva.

 

Si vols fer una proposta només has d’entrar a la pàgina web decidim-montmelo.diba.cat registrar-te posant les teves dades de correu electrònic i un nom d’usuari, entrar a propostes i clicar nova proposta. Les propostes tindran l’abast del poble, cercant el màxim impacte en el conjunt del territori municipal. Cada persona podrà fer 1 proposta.

 

Es preveu l’execució de totes les propostes que hagin superat les diferents etapes del procés participatiu i es puguin incloure dins la partida pressupostaria del capítol d’inversions dedicada als Pressupostos Participatius del Pressupost Municipal 2021 que es de 100.000 €.

 

Les propostes es podran presentar fins al 18 d’abril a les 23.59 h. En el cas que una proposta pugui ser ofensiva i/o discriminatòria podrà ser denunciada per les persones usuàries de la plataforma, o pel propi Ajuntament que es reserva el dret de retirar-la.

 

Les fitxes formulari es podran presentar presencialment a la OAC o per via telemàtica a través de la plataforma online decidim-montmelo.diba.cat

 

Les propostes de la ciutadania hauran de complir les següents condicions bàsiques

 • Poden ser inversions, subvencions a col·lectius (no associacions o entitats) o programes socials que puguin entrar dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible.
 • Les inversions han de ser relacionades amb l’espai públic i/o la millora dels equipaments municipals, de competència municipal i sobre béns de propietat municipal, concretes i que donin resposta a una necessitat determinada que compleixin la normativa
 • Les subvencions a col·lectius i els programes socials proposats, han d’estar relacionades amb un interès general (no respondre a interessos personals ni d’associacions i/o entitats concretes), perseguint algun dels objectius estratègics
 • Que siguin viables tècnicament.
 • Que no comprometin el pressupost d’altres
 • Que no suposin un elevat cost de manteniment, un cop
 • Que no superin l’import aprovat pel Ple, en el cas d’inversions, en el cas de subvencions i en el cas de programes
 • S’hauran de presentar en el termini i forma
 • No poden ser actuacions que ja s’estan portant a terme, ja previstes al pressupost municipal o que facin referència a subvencions que s’atorguen.
 • No poden suposar accions contràries a les que s’han realitzat en els darrers anys per part del Consistori, ni a les previstes en el Pla de
 • Respectuoses amb els criteris d’inclusió social, Drets Humans, equitat, llibertat religiosa i
 • No poden comprometre qui les executarà.

 

Montmeló decideix, tu decideixes!


 Data de modificació: 25/03/2021 21:31:28