Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:01  |  07/07/2020

Data i hora oficial

El temps

S'INICIEN ELS ESTUDIS I ANÀLISI DE LA CONCENTRACIÓ DE DIÒXID DE NITROGEN (NO2) A MONTMELÓ

  • Planol montmelo 2019 NO2 captadors passius

    Planol montmelo 2019 NO2 captadors passius

  • Captador pasiu d'NO2 a la plaça de la Vila

    Captador pasiu d'NO2 a la plaça de la Vila

  • Captador pasiu d'NO2

    Captador pasiu d'NO2

11/11/2019

Dilluns 11 de novembre, l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona iniciarà els estudis i anàlisi de la concentració de diòxid de nitrogen (NO2) al municipi de Montmeló, on s’instal·laran pel municipi captadors passius de NO2. Aquest estaran distribuïts pels equipaments del municipi, carrers amb diverses característiques de trànsit i les entrades del municipi. D’aquesta manera podrem tenir una aproximació de la realitat del municipi.

 

La metodologia que s’utilitzarà es realitzarà mitjançant uns Captadors Passius que es col·loquen en els diferents punts de control, amb zones amb diferent intensitat de trànsit, durant  un període aproximat de 3 setmanes. Posteriorment es fa l’anàlisi dels nivells de NO2 al laboratori. El mètode dels “Captadors Passius” és un mètode econòmic i ràpid. S’instal·len amb elements urbans, tipus faroles, a una alçada entre 2,5 i 3,5 metres. Així que per un baix cost, podem obtenir uns resultats prou precisos en poc temps.

 

Per a conèixer les concentracions d’NO2 s’ha utilitzat la metodologia de captació passiva, mitjançant uns tubs de difusió que porten una membrana impregnada de trietanolamina (TEA, un compost orgànic que reacciona amb la presència de diòxid de nitrogen a l’aire). Aquest mètode és econòmic i ràpid, i permet instal·lar els captadors en elements urbans com els fanals (es col·loquen a una alçada aproximada de dos metres i mig) de manera que amb pocs recursos es poden obtenir resultats precisos. Aquests captadors passius es col·loquen en els diferents punts de control, en zones de diferent intensitat de trànsit, durant  un període aproximat de 3 setmanes. Posteriorment, es fa l’anàlisi dels nivells de NO2 al laboratori.

 

Montmeló es un dels 40 municipis declarats Zona de Protecció Especial de l’ambient atmosfèric en NO2 i PM10:Data de modificació: 19/11/2019 12:06:56