Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:25  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

"Montmeló, la memòria del temps" a la Mostra de Patrimoni Inmaterial de Barcelona

  • Carrer Major. A la dreta destaca el Cafè de Baix. Autor desconegut (1911 aprox.)

    Carrer Major. A la dreta destaca el Cafè de Baix. Autor desconegut (1911 aprox.)

  • Ball de gitanes a l'era de la casa Gran (1911) Arxiu Municipal

    Ball de gitanes a l'era de la casa Gran (1911) Arxiu Municipal

20/1/2016

La trilogia "Montmeló, la memòria del temps", que recull els tres documentals sobre la recuperació de la memòria històrica que s'han fet a Montmeló, ha estat seleccionada per participar a la Mostra del Patrimoni Immaterial Som Cultura Popular que es celebra a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, del 21 al 24 de gener.

 

Aquest treball de recerca documental ha estat triat com a experiència, exemple de cultura popular immaterial i iniciativa singular en l'àmbit de la creació, i serà objecte de divulgació dintre de la Jornada Formativa "Som Cultura Popular. Més enllà de la festa" que tindrà lloc aquest divendres. Aquesta sessió educativa està adreçada, principalment, a tècnics municipals de cultura, entitats i associacions i investigadors del patrimoni immaterial, tant de la ciutat de Barcelona com d'àmbit nacional, amb l'objectiu de reflexionar i debatre sobre el Patrimoni Cultural Immaterial, la gestió d'equipaments culturals i la seva aplicació als processos de promoció cultural i turística, recerca, creativitat i dinamització social.

Durant quatre dies es reuniran al districte de Sant Andreu de Barcelona més de 130 entitats i col·lectius de cultura popular i tradicional en la primera Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona Som Cultura Popular per intercanviar experiències i donar a conèixer el patrimoni immaterial al seu entorn més proper i dotar-lo d'un fons teòric.

 

Veïnatl carrer Vic (1912)

Veïnatl carrer Vic (1912)

 

La proposta, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ofereix, també, un seguit d'activitats obertes al públic general. Durant aquests dies, diferents espais de la ciutat de Barcelona seran l'escenari de nombroses activitats com exposicions, debats i conferències, cursos de formació, projeccions audiovisuals, actuacions, tallers infantils i familiars, un espai audiovisual i un espai gastronòmic, perquè qualsevol persona visqui la cultura popular en primera persona.

 

"Montmeló, la memòria del temps", recull tres documentals temàtics que, sobre la història de Montmeló, s'han anat editant els darrers dos anys a partir de les gravacions fetes a una cinquantena de veïns del municipi.Data de modificació: 22/02/2021 11:08:33