Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:24  |  13/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Receptes de primavera

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha elaborat un seguit de receptaris de temporada que pretenen fomentar una alimentació saludable tot gaudint dels productes de temporada.

Us presentem el receptaris de primavera (document adjunt).

Per a més informació, consulteu: http://www.diba.es/salutpublica/


Presentació del receptari

A càrrec de Dolores Gómez Fernández, presidenta delegada de l’Àrea de Salut Pública i Consum:

És important que l’acte d’alimentar-nos sigui equilibrat i variat, de tal manera, que ens aporti tots els elements que són necessaris per a la nostra supervivència: proteïnes, vitamines, minerals, hidrats de carboni...

Els avenços que ha experimentat la indústria alimentària fa que tot l’any puguem disposar d’una gran varietat d’aliments, no com antany, que molts aliments tan sols podien arribar a la taula per un període molt breu de temps. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d’avantatges:

  • Un millor preu dels productes.
  • Una millor qualitat, ja que el consum dels aliments es produeix quan són més frescos, per tant, se’n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, a la vegada que tenen una millor olor, sabor i textura.
  • És més ecològic, ja que respecta el cicle natural i la zona de producció dels aliments, evitant la sobreexplotació del sòl. També es necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, cosa que redueix el cost energètic, per tant, la contaminació.
  • Permet respectar aspectes culturals i festius del nostre entorn.

Per tot això, us presentem aquests receptaris de temporada, un per a cada estació: hivern, primavera, estiu i tardor, que esperem que us siguin útils.

Receptes

Les receptes que trobareu al document adjunt són les següents:

Primers plats:

  • Motlle d’arrels
  • Carbassons macerats
  • Amanida multicolor
  • Amanida de raves
  • Faves tendres saltades
  • Carxofes escabetxades
  • Bledes amb salsa d’espècies
  • Sopa freda d’espàrrecs
  • Sopa de llenties amb pinya
  • Fals paté de mongetes de color i nous
  • Amanida de mongetes de confit i feta
  • Tallarines amb espàrrec i olives negres
  • Espaguetis primavera
  • Amanida tropical d’arròs llarg
  • Tomàquets farcits d’arròs
  • Puré de patata amb herbes
  • Patata al forn farcida

Segons plats:

  • Conill amb pèsols i carxofes
  • Cassola de pollastre i faves tendres
  • Filets de gall d’indi amb salsa de pinya
  • Filet de porc amb salsa de pebrot vermell
  • Musclos gratinats amb verdura
  • Pastís de bacallà i patates
  • Llobarro al forn amb fonoll
  • Sardines a la taronja
  • Truita de bledes i parmesà
  • Ous al forn
  • Rotllets de truita
  • Remenat de pebrots de colors

Postres:

  • Fruita gratinada
  • Sopa de fruites del bosc
  • Amanida de fruites
  • Papillota de plàtan
  • Gratinat de cireres
  • Gelat de llimona

 



Data de modificació: 29/04/2014 10:36:42