Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:30  |  14/12/2018

Data i hora oficial

El temps

Receptes d'hivern

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha elaborat un seguit de receptaris de temporada que pretenen fomentar una alimentació saludable tot gaudint dels productes de temporada. Coincidint amb l’inici d’una nova estació, us presentem el primer d’aquest seguit de receptaris de temporada (document adjunt).

Per a més informació, consulteu: http://www.diba.es/salutpublica/

Presentació del receptari

A càrrec de Dolores Gómez Fernández, presidenta delegada de l’Àrea de Salut Pública i Consum:

És important que l’acte d’alimentar-nos sigui equilibrat i variat, de tal manera, que ens aporti tots els elements que són necessaris per a la nostra supervivència: proteïnes, vitamines, minerals, hidrats de carboni...

Els avenços que ha experimentat la indústria alimentària fa que tot l’any puguem disposar d’una gran varietat d’aliments, no com antany, que molts aliments tan sols podien arribar a la taula per un període molt breu de temps. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d’avantatges:

  • Un millor preu dels productes.
  • Una millor qualitat, ja que el consum dels aliments es produeix quan són més frescos, per tant, se’n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, a la vegada que tenen una millor olor, sabor i textura.
  • És més ecològic, ja que respecta el cicle natural i la zona de producció dels aliments, evitant la sobreexplotació del sòl. També es necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, cosa que redueix el cost energètic, per tant, la contaminació.
  • Permet respectar aspectes culturals i festius del nostre entorn.

Per tot això, us presentem aquests receptaris de temporada, un per a cada estació: hivern, primavera, estiu i tardor, que esperem que us siguin útils.

Receptes

Les receptes que trobareu al document adjunt són les següents:

Primers plats:

  • Amanida d’escarola i carxofa
  • Amanida d’hortalisses a la planxa
  • Amanida de col blanca
  • Amanida de pastanaga, pera i formatge
  • Crema de coliflor i ametlles
  • Crema de carbassa
  • Col amb patata
  • Carxofes amb llet
  • Sopa de llenties i llimona
  • Cigrons al curri
  • Mongetes blanques gratinades
  • Lasanya de col
  • Macarrons amb bròquil
  • Paella de bacallà i espinacs
  • Arròs amb bolets i carbassa
  • Patates noves rostides per a guarnicions
  • Patates farcides amb olives i ceba caramel·litzada

Segons plats:

  • Filet de porc amb taronja
  • Be rostit
  • Pollastre al vi negre
  • Pastís de carn i pastanaga
  • Salmó amb crosta d’olives verdes
  • Calamars estofats
  • Cua de lluç al forn
  • Sopa provençal de bacallà
  • Ous amb tomàquet
  • Truita farcida amb porro i xampinyons
  • Terrina d’espinacs i formatge
  • Suflé de coliflor

Postres:

  • Enfilades de fruites
  • Compota de pera amb xocolata
  • Plàtans al forn
  • Amanida de poma i dàtils
  • Flam d’ou i coco
  • Crema de iogurt i albercoc

 



Data de modificació: 29/04/2014 10:37:31