Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:45  |  15/10/2018

Data i hora oficial

El temps

Receptes de tardor

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha elaborat un seguit de receptaris de temporada que pretenen fomentar una alimentació saludable tot gaudint dels productes de temporada. Coincidint amb l’inici d’una nova estació, us presentem el primer d’aquest seguit de receptaris de temporada (document adjunt).

Per a més informació, consulteu: http://www.diba.es/salutpublica/

Presentació del receptari

A càrrec de Dolores Gómez Fernández, presidenta delegada de l’Àrea de Salut Pública i Consum:

És important que l’acte d’alimentar-nos sigui equilibrat i variat, de tal manera, que ens aporti tots els elements que són necessaris per a la nostra supervivència: proteïnes, vitamines, minerals, hidrats de carboni...

Els avenços que ha experimentat la indústria alimentària fa que tot l’any puguem disposar d’una gran varietat d’aliments, no com antany, que molts aliments tan sols podien arribar a la taula per un període molt breu de temps. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d’avantatges:

  • Un millor preu dels productes.
  • Una millor qualitat, ja que el consum dels aliments es produeix quan són més frescos, per tant, se’n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, a la vegada que tenen una millor olor, sabor i textura.
  • És més ecològic, ja que respecta el cicle natural i la zona de producció dels aliments, evitant la sobreexplotació del sòl. També es necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, cosa que redueix el cost energètic, per tant, la contaminació.
  • Permet respectar aspectes culturals i festius del nostre entorn.

Per tot això, us presentem aquests receptaris de temporada, un per a cada estació: hivern, primavera, estiu i tardor, que esperem que us siguin útils.

Receptes

Les receptes que trobareu al document adjunt són les següents:

Primers plats:

  • Amanida de taronja i alvocat
  • Amanida de raïm i formatge
  • Amanida de bolets
  • Amanida de remolatxa i col llombarda amb vinagreta de nous
  • Crema de moniato i bròquil
  • Sopa de carxofa i fideus
  • Mandonguilles d’espinacs
  • Mongeta verda saltada amb comí
  • Sopa de llenties vermelles
  • Amanida tèbia de cigrons
  • Gratinat de llegum
  • Macarrons amb carn i vi negre
  • Tallarines amb salsa de nous
  • Arròs integral amb verdures
  • Risotto d’espinacs
  • Puré de pastanaga i patata
  • Gratinat de coliflor i patata

Segons plats:

  • Llom amb salsa d’olives negres
  • Estofat de vedella
  • Pollastre rostit a la llimona
  • Conill amb ceba
  • Bacallà amb tomàquet
  • Peix espasa
  • Sardines guisades
  • Pastissos de peix i patates
  • Truita d’alvocat, tonyina i alls tendres
  • Ous al plat amb bolets
  • Tomàquets farcits d’ou
  • Remenat de verduretes

Postres:

  • Peres al forn
  • Pinya a la planxa
  • Amanida de fruita fresa i fruita dessecada
  • Púding de plàtan
  • Crema d’avellanes

 


Informació relacionada


Data de modificació: 29/04/2014 10:36:51