Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:43  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Serveis socials

Els Serveis Socials Municipals abasten el conjunt d’activitats organitzades que mitjançant l'intervenció de personal qualificat i amb el suport d'equipaments i recursos adequats, s'orienten a promoure els mitjans per prevenir la marginació, i també a promoure la prestació de suport personal, d'informació i ajut a tots els ciutadans i col·lectius, especialment a aquelles persones o a aquelles famílies que, per raó de dificultats de desenvolupament i d'integració en la societat, de manca d'autonomia personal, de disminucions físiques, psíquiques o sensorials, de problemes familiars o de marginació social són creditores de l'esforç col·lectiu i solidari.

 


Qui som?

Els Serveis Socials d'Atenció Primària són el punt d'accés immediat més proper al ciutadà.

Som un equip interdisciplinari format per: dues treballadores socials, una educadora especialitzada, una tècnica d'immigració, dues treballadores familiars i una administrativa.

 

 


Què fem?

Informem, orientem i assessorem al ciutadà, fem projectes d'animació, promoció i desenvolupament comunitari.

Gestionem serveis d'atenció a domicili i adrecem el ciutadà als serveis socials especialitzats o als serveis de Benestar Social corresponents.

L'objectiu marc dels Serveis Socials és promoure el benestar social: Els seus objectius específics són: aconseguir l'autonomia personal, familiar i dels grups; dinamitzar les relacions interpersonals i socials; millorar la qualitat de vida i promoure la participació; fomentar la cohesió social; prevenir i atendre les situacions de marginació i exclusió; fomentar la resolució comunitària de les necessitats i els problemes i atendre les necessitats derivades de la dependència i de la manca de recursos bàsics.

 

 

Els serveis socials van destinats a tota la població de Montmeló. A totes les persones, famílies i grups que necessitin informació, orientació o ajut per fer front a situacions carencials.

A qui s’adrecen?

 

Tot i això treballaran amb més intensitat en totes aquelles situacions en què les mancances siguin més greus. És a dir, atenen especialment a la població en situació de necessitat social.

Hi ha grups de població més exposats a situacions de risc o amb més dificultats per gaudir en plenitud d'una vida de qualitat. Es pretén oferir serveis bàsics a tota la població i, al mateix temps, prioritzar les prestacions individuals i familiars així com, en els projectes comunitaris orientats a atendre les necessitats socials de les persones i els grups més vulnerables.

 

 

 


HORARI

De dilluns a divendres de 8h. a 15 hores.


Data de modificació: 22/09/2015 15:23:16