Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:43  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Voluntariat per la llengua

  • Logo voluntariat per la llengua

    Logo voluntariat per la llengua

L’Oficina de Català de Montmeló, que centralitza la borsa de voluntariat, aparella cada voluntari amb un aprenent, perquè pugueu conversar una hora a la setmana en català.

  • Estàs aprenent a parlar català o vols parlar-lo i necessites algú amb qui practicar?
  • Vols ajudar les persones nouvingudes a parlar català?

Si vols formar part del voluntariat lingüístic, adreça’t a l’Oficina de Català de Montmeló.


El programa Voluntariat per la llengua parteix del fet que el coneixement de la llengua catalana no n’implica l’ús quotidià; és per això que posa en contacte persones que estan aprenent a parlar català i volen practicar la llengua oral amb voluntaris que vulguin destinar una hora a la setmana -durant un mínim de deu setmanes- a conversar amb ells en català. Amb aquesta iniciativa, a més de facilitar a l’aprenent la possibilitat de trobar-se i parlar en català amb un altre montmeloní, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants i consolidar la idea del català com a llengua d’acollida.


Coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües, el 26 de setembre, la Comissió Europea ha publicat les millors experiències pedagògiques lingüístiques que s'estan realitzant a la Unió Europea. Entre les 50 millors maneres de motivar els que estudien un idioma, s'ha inclòs el programa Voluntaris per la llengua.


Aquest programa de voluntariat lingüístic va néixer l'any 2002 a Cornellà de Llobregat. Al Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental es va posar en marxa l’abril de 2004 i ara ja abasta tot Catalunya. A Montmeló, la primera edició va dur-se a terme de març a juliol de 2005.

 


On es fa


Data de modificació: 29/04/2014 10:39:35