Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:04  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

El Padró

L’ empadronament és l’acte de registre a l’ajuntament de la localitat de residència habitual i que determina que aquella persona és considerada veïna d’aquella població.

 

Estar empadronat/da és imprescindible per accedir a diferents serveis com l’assistència sanitària, l’escolarització dels fi lls, etcètera. A més, el padró és una prova de residència al municipi.


S’han d’empadronar totes les persones que resideixen a Catalunya amb independència de la situació administrativa i ,per tant, és vàlid per empadronar-se, el passaport. Per empadronar-se és necessari:

  • Document d’identitat del sol·licitant (DNI, NIE o Passaport)
  • Per a empadronar a menors, cal presentar el llibre de Família o document anàleg.
  • Escriptures de propietat de l’habitatge, el contracte de lloguer o qualsevol altre document que acrediti la titularitat de l’habitatge, com ara la factura dels subministraments: aigua, electricitat i gas de l’habitatge. Per així poder acreditar la disponibilitat d’allotjament.

 

Per empadronar a terceres persones cal l’autorització del titular de la propietat o del lloguer.


Els ciutadans estrangers extracomunitaris que no disposen de residència permanent a Espanya, caldrà que renovin cada 2 anys la inscripció al padró municipal. En cas contrari l’Ajuntament donarà de baixa al veí del padró.

 

Per fer aquests tràmits us podeu adreçar a:

 

Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC)

Cal cita prèvia

Butlletí ­ digital

Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA