Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:27  |  06/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Municipi - Simbols

 

 

Himne de Montmeló

 

La sardana MONTMELÓ, de la que en són autors, Vicenç Bou i Geli pel que fa a la música i Joan Manils Subirà pel que fa a la lletra, va ser establerta com a himne oficial de Montmeló, pel Ple del dia 9 de maig de 1987.

 

Podeu consultar la partitura en format PDF fent clic aqui.

 

Podeu escoltar l'himne fent clic aquí.

 

 

Escut de Montmeló

 

L'escut de Montmeló va ser aprovat definitivament pel Ple de l'Ajuntament de 24 de novembre de 2009.

 

Segons les observacions elaborades per l'assessor d'heràldica i genealogia del departament de Governació i Administracions Públiques, senyor Armand de Fluvià, el blasonament de l'escut quedaria, de la manera següent

 

Escut caironat, d'argent, un mont de 3 cims movent de la punta, amb el cim central més alt i somat de 3 creus llatines de sable, carregat d'una faixa ondada d'atzur rivetada d'argent.

 

I la seva representació gràfica és:

 

 

Simbol1 Simbol2

 

 

 

Bandera de Montmeló

 

Un cop aprovat l'escut, es va iniciar l'expedient d'aprovació de la bandera, que va ser aprovada definitivament pel Ple de l'Ajuntament de data 26 de novembre de 2013, amb la següent descripció:

 

Bandera apaïsada de proporcions dos d'alt per tres d'ample (2x3), tricolor horitzontal, verd clar, blanc i blau clar, amb tres creus llatines negres, cadascuna de tronc i braços de gruix 2/171 de la llargària del drap, d'alçària 21/114 de la del drap, amplària 14/171 de la llargària del mateix drap, separades entre elles per una distància de 14/171 i posades al centre.

 

 

 

                                                     Simbol3

    

 

 

Normes d'ús

 

El Ple de data 25 de març de 2014 va aprovar les normes d'ús de l'escut i la bandera de Montmeló. Podeu consultar aquestes normes fent clic aquí.

 

També podeu trobar el document de sol·licitud per a l'ús de símbols fent clic aquí.

 

Butlletí ­ digital

Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA