Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:02  |  19/05/2019

Data i hora oficial

El temps

ICV - Integració urbana del soterrament, ja! (Crònica 1)

19/5/2017

El grup d’ICV-EUiA, hem registrat una Proposició no de Llei (PNL) al Congrés dels Diputats i al Senat, i una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat, per a reclamar a ADIF la immediata posada en marxa de la licitació de la integració urbana del soterrament de Montmeló, que ja porta una demora de dos anys.

 

En el mateix text, també sol·licitem que, mentre no s’executi l’obra, els terrenys de la llosa es cedeixin a l’Ajuntament de Montmeló per a ser utilitzats com a aparcament provisional, de caràcter públic i gratuït per a la ciutadania.

 

Vàrem desplaçar-nos a Madrid en una jornada de moltes reunions, on vam explicar la situació del municipi a Xavier Domènech i Joan Mena (En Comú Podem), a Alberto Garzón (IU), a Pablo Echenique (Podemos), i a Carmen Valido (Portaveu d’Unidos Podemos a la Comissió de Foment del Congrés). Al Senat, vàrem reunir-nos també amb Maria Freixanet (Portaveu d’Unidos Podemos al Senat). Totes les reunions van ser satisfactòries i van resultar en la presentació de la PNL abans esmentada.

 

Vàrem intentar que la proposta es fes conjuntament amb el PSC, però després d’un principi d’acord, finalment no van voler sumar-s’hi. Hem esperat quatre mesos després del no-acord, per si el Govern Municipal emprenia alguna iniciativa conjunta, però no ha estat així. Tot segueix igual, en un silenci i una opacitat absoluta, només trencat per anuncis propagandístics d’ADIF i del PSC que anuncien que la situació “aviat” estarà resolta. Portem anys sentint els mateixos anuncis, que acaben sent paper mullat. A dia d’avui no hi ha cap document signat per l’inici de les obres. Només fum. Fum i propaganda.

 

En les al·legacions als pressuposts municipals també vàrem proposar destinar una partida per iniciar les obres i obligar a ADIF a pagar (mecanisme que permet la Llei), però el PSC també hi va votar en contra, quedant-se novament, en l’immobilisme.

 

Creiem que no podem seguir esperant de braços creuats, mentre ADIF se’n riu dels drets de les montmelonines i els montmelonins. Cal pressionar i utilitzar totes les eines al nostre abast, i si no ho fa el PSC, ho haurem de fer nosaltres. Ja estem cansats de la inacció del govern municipal, que fa anys que es dedica a vendre suposats acords amb ADIF que mai es compleixen ni es materialitzen en res.

 

La proposició es tractarà en els propers mesos a Congrés i Senat. El grup d’ICV-EUiA hi serem, des de les institucions i des del carrer, per reivindicar els interessos del poble de Montmeló. No permetrem que es segueixin trepitjant els nostres drets.

Volem la integració urbana del soterrament, ja!!Data de modificació: 27/03/2019 13:47:13