Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:53  |  20/05/2019

Data i hora oficial

El temps

LA PRESENTACIÓ DEL VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA ES REALITZARÀ A LA SALA DE LA CONCÒRDIA

  • Voluntariat per la llengua 2018

    Voluntariat per la llengua 2018

  • David Vila i Sílvia Morilla

    David Vila i Sílvia Morilla

12/11/2018

Les tasques d'inventariat de la Biblioteca impedeixen finalment que l'acte de presentació del Voluntariat per la llengua es duguin a terme a la Biblioteca la Grua. Per aquest motiu, aquesta activitat i la posterior xerrada de David Vila es realitzaran a la Sala de la Concòrdia.

L'acte tindrà lloc dijous 15 de novembre, a les 19.30 hores, tal com ja estava programat. Recordem que és una nova edició de la presentació del nou curs del Voluntariat per la llengua de l'Oficina de Català de Montmeló i que es realitzarà també l'acte de formació de les noves parelles lingüístiques.

Tot seguit, l'escriptor i dinamitzador David Vila, parlarà sobre l'aplicació del català en la narrativa actual, concretament en els contes infantils i els contes per a adults. Durant la xerrada, la il·lustradora Sílvia Morilla, realitzarà dibuixos en directe.

 

David Vila i Ros

Roba estesa (Voliana Edicions), així ha titulat el seu darrer llibre de contes David Vila i Ros, jove escriptor nascut a Sabadell l’any 1977. Vila i Ros combina la narrativa, l’assaig sociolingüístic, els muntatges escènics per reivindicar el conte i les conferències i tallers per fomentar l’ús social del català.

 

Vila i Ros estima els contes, aquestes peces literàries que poc poden enquadrar-se en un patró, ja que un conte pot ser tan llarg com una nouvelle (a vegades és una mateixa cosa) o pot ser curt, curtíssim, un nanoconte, com es diu ara. No hi ha, no hi pot ser, una norma tancada a l’hora d’escriure un conte, de la mateixa manera que, prenent la imatge del títol, no totes les peces esteses en un estenedor tenen la mateixa mida, ni tenen la mateixa forma, ni tenen el mateix color.

 

Font: www.nuvol.comData de modificació: 13/11/2018 18:54:22