Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

09:03  |  11/12/2018

Data i hora oficial

El temps

L'ESTACIÓ JOVE ACULL UN NOU MODEL DE GESTIÓ

 • Signatura entre l’Ajuntament i l’empresa Recursos Educatius per a la Infància a Risc (REIR), encarregada de gestionar l’Estació Jove

  Signatura entre l’Ajuntament i l’empresa Recursos Educatius per a la Infància a Risc (REIR), encarregada de gestionar l’Estació Jove

 • Estació Jove de Montmeló

  Estació Jove de Montmeló

 • Estació Jove

  Estació Jove

 • Buc d'assaig de l'Estació Jove

  Buc d'assaig de l'Estació Jove

13/10/2018

L'empresa Recursos Educatius per a la Infància a Risc (REIR), s'encarrega de la gestió de centre juvenil de Montmeló des del mes de setembre

 

El 20 de setembre, l'Ajuntament i l'empresa RIURE van signar el contracte per gestionar els serveis de l'Estació Jove de Montmeló. L'elecció d'aquesta empresa es va realitzar entre tres propostes presentades i valorant l'experiència de RIURE en l'àmbit de la gestió d'altres centres de caràcter social i juvenil.

 

El projecte de RIURE s'emmarca en la continuïtat dels serveis ja existents de l'equipament i en la implantació de noves dinàmiques per ampliar el perfil del públic jove que acudeix al centre juvenil municipal. RIURE també valora que l'Estació Jove sigui un espai de trobada entre diferents tipus de joves, un espai dinàmic on fomentar l'associacionisme i la pluralitat d'idees i un espai funcional on informar, assessorar i orientar el sector jove de les dinàmiques que es realitzen en altres espais semblants.

 

Actualment l'Estació Jove s'ubica a la primera planta de l'edifici amb una sèrie d'espais i serveis per a l'oci de les persones usuàries. També continua ocupant la sala d'estudi de la planta baixa i el buc d'assaig amb entrada independent des del carrer Miquel Biada. Així mateix, l'Estació Jove presta des de l'inici els serveis del Punt d'informació Jove i des de fa un any i mig el servei d'assessorament laboral que es continua realitzant de manera quinzenal.

 

El Punt d'Informació Juvenil

És el servei més actiu del centre. S'assessora sobre tots aquells aspectes que preocupen el jovent: formació, salut, participació, habitatge i recerca de feina.... El Punt està adherit al programa de Garantia Juvenil i compte amb un "Punt TIC", un espai per tenir accés gratuït a Internet, demanar portàtils en préstec o connectar-se amb el portàtil via Wi-Fi. També es tramiten carnets juvenils i d'alberguista. Un altre servei del Punt és l'oferta formativa: cursos, xerrades i tallers per a joves i suport a iniciatives juvenils: si sou un grup, entitat o col·lectiu i teniu una idea o proposta i necessiteu assessorament, aquí el trobareu.

 

Sala d'estudi

Un dels espais que registra més activitat és la sala d'estudi, un espai diàfan amb taules i cadires per a estudiar i fer deures tranquil·lament; i amb connexió wi-fi.

 

Buc d'assaig

L'edifici de l'Antiga estació compta amb una sala totalment equipada com a buc d'assaig. L'espai té una capacitat per a 7 persones. Pel que fa a horaris, el buc estarà obert de dilluns a diumenge amb una àmplia disposició horària tant al matí com a la tarda. Tots els joves interessats a saber la disponibilitat horària i dels preus d'aquest servei, poden dirigir-se al mateix centre de l'Estació, o bé informar-se per correu electrònic i per telèfon.

 

Servei d'assessorament laboral

A principis del 2017 l'Estació Jove de Montmeló va posar en marxa un servei d'assessorament i orientació sociolaboral juvenil que es du a terme presencialment cada quinze dies, de 16 a 20 h, a la seu de la mateixa Estació. Coordinat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, aquest servei, dirigit a un ampli sector jove de la població -de 16 a 35 anys-, ofereix atenció personalitzada en orientació i assessorament laboral, informació sobre canals i eines de recerca de feina, drets i deures laborals i treball a l'estranger, principalment, amb l'objectiu d'apropar més el jovent a la situació del mercat laboral actual.

 



Data de modificació: 18/10/2018 19:39:31