Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:42  |  22/02/2019

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DELS GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA JUNY 2018

  • Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica juny 2018)

    Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica juny 2018)

22/6/2018

PSC - Un nou temps d’esperança

Fa només algunes setmanes hauria estat molt difícil imaginar que avui tindríem un canvi de govern a Espanya i que el govern de l'únic partit jutjat i condemnat per corrupció sistèmica, comandat per M. Rajoy, avui estaria a l'oposició.

 

Els socialistes hem impulsat i encapçalat aquest canvi necessari a les institucions de l'estat, que ha estat possible per la responsabilitat assumida per tots els grups de l'oposició, excepte Ciutadans, i que obre una nova etapa, plena d'esperança de canvis molt esperats per la gent progressista d'aquest país.

 

En les primeres decisions del seu mandat, Pedro Sánchez ha llençat alguns missatges clau respecte de moltes de les demandes majoritàries a la societat espanyola. Ha donat mostres d'optar per la solvència, l'experiència i la projecció europea i també de forma molt visible, en nomenar a 11 dones en un gabinet de 17 membres, de voler connectar de forma decisiva amb una lluita per la igualtat de les dones que la societat espanyola ha fet seva de forma clara.

 

En molt poques setmanes hem llençat un missatge potent al món amb l'acollida de l'Aquarius, davant la inacció dels governs d'Itàlia o Malta, o la mateixa Unió Europea: volem ser un país solidari i d'acollida, sensible amb els problemes del món que ens envolta.

 

També respecte a Catalunya s'han començat a fer passos decisius per a recuperar la normalitat institucional i democràtica i iniciar el camí del diàleg, la negociació i el pacte, tal com hem defensat els i les socialistes des del primer moment. L'aixecament de l'article 155 un cop format el nou govern, la voluntat d'iniciar la reforma constitucional per avançar en el model federal de l'estat i la proposta de diàleg al president Torra són alguns dels primers gestos d'una voluntat sincera per a avançar en solucions negociades.

 

Ja no governen a Madrid aquells que feien dir a alguns catalans que ja no valia la pena seure a negociar una proposta de futur. La responsabilitat, però, ara està a la teulada de tots els interlocutors d'aquest procés, i serien molts els catalans i les catalanes que no entendrien que no fóssim capaços de, com hem reclamat tots tantes vegades, seure, parlar, negociar i pactar.

 

 

ICV - Canviem Montmeló amb més participació

Aquest mes de juny s'ha constituït el grup motor de Catalunya en Comú a Montmeló i s'ha presentat el nom de la candidatura d'esquerres i municipalista que aspira a governar Montmeló el 2019: Canviem Montmeló.

 

El nostre grup municipal dóna ple suport a aquest projecte que va més enllà d'ICV i EUiA i que vol ser transparent, honest i participatiu. Volem transformar i retornar el poder a la societat de Montmeló per fer-la més equitativa, solidària, feminista i ecologista.

També aquest mes de juny, s'han presentat a votació de la ciutadania els "pressupostos participatius" de l'Ajuntament per al 2019. Una bona notícia que podria ser millor si s'haguessin dut a terme de forma més participativa i oberta, com proposem i esperem que es faci l'any que ve.

 

La proposta dels pressupostos participatius per Montmeló l'anem reclamant reiteradament des del nostre grup municipal des de fa molts anys. Entenent per pressupostos participatius aquells en què la ciutadania proposa, delibera i vota si s'escau una part de les inversions. No és ben bé el cas de les propostes que es voten en aquests pressupostos, ja que la majoria han estat fetes pel mateix Alcalde i l'equip de Govern. A més, una part dels projectes ja tenen subvencions concedides de la Diputació o Generalitat per la pràctica totalitat, per tant entenem que es faran es votin o no.

 

En qualsevol cas és un punt de partida, i tot i que creiem que cal un replantejament de quin model de pressupostos participatius es vol dur a terme, començar és important.

 

Per acabar, ara que s'acosta la Festa Major, tornem a demanar un altre replantejament profund: el del model de Festa Major que volem per Montmeló. Creiem que cal impulsar i recuperar la participació ciutadana, la implicació juvenil i els espais cèntrics de trobada intergeneracional. Amb anhels de canvi i transformació, us desitgem a tots i totes molt bona Festa Major!

 

 

ERC - Tenim Govern

Després de la presa de possessió dels consellers i conselleres del nou Govern de la Generalitat, el següent pas és l'aixecament de l'article 155 i la restitució de la institución que ens va ser usurpada pel govern espanyol.

 

És doncs, el moment de tornar a posar en marxa les polítiques republicanes, revertir el 155, impulsar polítiques socials i treballar per a una República de tothom. ERC tindrà com a consellers a:

 

Pere Aragonès: Economia i vicepresidència  - Ernest Maragall: Exteriors - Josep Bargalló: Ensenyament - Esther Capella: Justícia- Alba Vergès: Salut - Teresa Jordà: Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 

Des de la comarca del Vallès, ERC té representació en aquest nou govern a través de Shakir El Homrani, el qual s’encarregarà de treball, afers socials i famílies. Shakir va ser diputat i fou un dels redactors de l’Agència de Protecció Social de Catalunya i de la llei de la renda garantida de ciutadania.

 

Des de Montmeló, a més de donar el nostre suport al nou Govern de la Generalitat, volem continuar ampliant el sentiment republicà dins del municipi, la nostra manera de fer és i serà sempre la d'escoltar el ciutadà, entenent les diferents ideologies, cultures, i sensibilitats presents al municipi.

 

Tots som veïns i entre tots fem poble, tenim molt a millorar, molt a treballar, sempre des del respecte mutu i la cooperació. Tenim un gran projecte, un projecte de tots, un projecte engrescador, un projecte que es diu Montmeló.

 

Aprofitem aquestes línies per desitjar-vos una bona Festa Major i animar-vos a participar-hi.

 

Us recordem també que som a la vostra disposició i podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic: grup.erc@montmelo.cat

amonserrat@montmelo.catData de modificació: 27/06/2018 10:47:00