Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:16  |  15/11/2018

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DELS GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA 011 ABRIL 2018

  • Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica 011 abril 2018)

    Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica 011 abril 2018)

20/4/2018

PSC - Solucions d'habitatge per al futur de Montmeló

No és difícil observar en municipis del nostre entorn les conseqüències de la febre constructora i immobiliària de principis dels 2000, on encara hi ha promocions d’habitatge desocupat que porten pràcticament deu anys sense finalitzar.

 

A Montmeló vam fugir d’aquella dèria constructora i especulativa, en favor de la planificació de l’habitatge a mig i llarg termini i la cerca de solucions efectives i sostenibles per al futur de Montmeló.

 

El futur de qualsevol municipi també passa per la possibilitat que els seus habitants puguin comptar amb opcions reals i assequibles d’habitatge, i aquesta ha estat sempre una de les preocupacions del PSC al govern de Montmeló.

 

Per aquest motiu recentment s’ha promogut, en terrenys municipals, una construcció de 32 habitatges en règim de protecció oficial, i per aquest motiu les promocions d’habitatge previstes a Montmeló fruit del soterrament de les vies del tren contemplen percentatges del 40% d’habitatge de protecció oficial en el moment en què es desenvolupin.

 

Els habitatges de compra en règim de protecció oficial compleixen els requisits que estableix la normativa vigent i han obtingut la qualificació definitiva per part de la Generalitat de Catalunya. El preu de venda d’aquest tipus habitatges és el que fixa la Generalitat de Catalunya en la seva qualificació definitiva, i això fa que, tot i que tenen un preu avantatjós front a les opcions similars en el mercat lliure, no siguin una opció assequible per a persones que no disposen d’alguns estalvis, especialment tenint en compte la situació del sistema creditici de les entitats bancàries.

 

Per aquest motiu, i pel convenciment que el lloguer és una opció d’habitatge que permet desenvolupar un projecte de vida autònom i emancipat sense les dependències que genera la propietat, apostem fermament per generar més habitatge de lloguer, pensant especialment en persones joves que tenen la voluntat d’iniciar un projecte de vida autònom.

 

Així, hem arribat a un conveni amb l’INCASOL per a desenvolupar dos promocions d’habitatge de lloguer en règim de protecció oficial a Montmeló.

 

L’INCASOL, després d’analitzar les necessitats d’habitatge de lloguer, promourà fins a 68 nous habitatges destinats a lloguer per a gent jove i gent gran que en pugui necessitar.

 

 

ICV - Impostos, retallades i habitatge a Montmeló

Últimament estem veient una sèrie de mesures polítiques del Govern de Montmeló que com a formació d'esquerres no ens agraden.

 

Al darrer Ple del 2017 es va aprovar un Pla Econòmic Financer, encarregat per l'Ajuntament a la Diputació, després d'haver incomplert la regla de la despesa (segons la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local). El Pla va ser aprovat amb els 6 vots favorables del PSC, l'abstenció del regidor d'ERC i els 6 vots contraris d'ICV-EUiA. El nostre grup municipal va posar en dubte les bondats de la gestió econòmica presentada per l'Alcalde, alertant sobre possibles retallades de personal i empitjorament de serveis públics per fer front a les restriccions derivades del Pla. Se'ns va contestar que tant l'adequació de la plantilla de l'Ajuntament com tots els serveis que es prestaven estaven garantits.

 

Tres mesos després, al Ple del 27 de març, se'ns presenta un Pla d'Estalvi i Racionalització de la despesa que inclou 4 amortitzacions de llocs de treball de personal municipal. Es redueix el personal administratiu, tècnic, de la brigada i de la policia local, tot i que se'ns torna a assegurar que els serveis no es veuran afectats. Paral·lelament s'aplica una pujada d'impostos generalitzada per a la ciutadania de Montmeló, que ens sembla exagerada i injustificada.

 

És cert que les noves lleis de l'Estat, com la LRSAL, deixen poc marge als ajuntaments, però el marge que tenim creiem que no s'està gestionant de la millor manera al nostre poble. No es poden apujar impostos i retallar serveis públics de forma indiscriminada, perquè les perjudicades acaben sent sempre les classes treballadores.

 

Per acabar-ho d'adobar els futurs habitatges de protecció oficial, al carrer Primer de Maig, se'ns presenten amb uns preus molt elevats i sense contemplar l'opció que hem demanat reiteradament del lloguer social. Nosaltres creiem necessaris més habitatges per a persones amb pocs recursos i que volen accedir per primer cop a un habitatge, però quin sentit té promoure habitatges de "protecció" oficial a preus de mercat?

 

Recentment s'ha reactivat el grup de Joves d'Esquerra Verda de Montmeló. Una de les reivindicacions que s'havia fet des de JEV fa uns 15 anys (en una publicació efímera anomenada La Punta) era precisament que l'Ajuntament iniciés la promoció d'habitatge protegit de lloguer. No hem parat de demanar-ho i ara, el 2018, ho continuem demanant. El govern local ens dóna la raó però seguim igual. Canviem?

 

PD: També demanàvem llavors la retirada de les plaques de Falange dels antics habitatges de protecció oficial de Montmeló. Ara ho continuem demanant i a l'Ajuntament s'han aprovat mocions en aquest sentit. També seguim igual?

 

 

ERC - Treballem amb i per al poble

Esquerra Republicana de Catalunya ha complert 87 anys, tots ells amb la mateixa línia de treball i, tots ells amb un sol objectiu, aconseguir la república i treballar amb i per al poble.

 

87 anys que no han estat pas fàcils, i més ara, quan tenim empresonat al nostre president junt amb altres companys i dirigents de partits i associacions independentistes.

 

La defensa de la independència de Catalunya i dels valors republicans no només és legítima i està emparada pel dret de llibertat ideològica i participació política, sinó que avui a més, emergeix com la proposta política necessària per aturar la retallada de drets i llibertats.

 

Sovint s'ha acusat al govern de la Generalitat d'estar preocupat només del procés, però amb ERC a govern:

  • Es van acabar les retallades. El 2017 hem tingut els pressupostos més socials de la història, s'ha augmentat les inversions en salut, educació i polítiques de treball afers socials i família.
  • S'han invertit 288 milions per a tirar endavant la Renda Garantida de Ciutadania, llei que va tirar endavant de la mà de la nostra consellera Dolors Bassa, cessada pel 155 i empresonada per l'1 d'octubre
  • Hem impulsat la seguretat social catalana i creat 3842 places de residència per a persones grans, discapacitades i amb malalties mentals.

La nostra és una història de lluita i perseverança, també en l'àmbit municipal, on amb les
nostres bases republicanes de llibertat, fraternitat i d'igualtat d'oportunitats, defensem el poble i treballem per a ell.

 

Volem créixer i volem millorar Montmeló, i volem fer-ho escoltant totes les veus, amb propostes i crítiques constructives i inclusives.

 

Com va dir el nostre president Oriol Junqueras: "No ens rendirem mai. No ens fan por. Ens carreguen d'entusiasme. Ho han intentat sempre i no han pogut mai".

 

Per a consultes ens podeu contactar a:Data de modificació: 03/05/2018 15:43:13