Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:16  |  21/05/2019

Data i hora oficial

El temps

EL PACTE INDUSTRIAL ANALITZA EN UNA JORNADA ELS REPTES I OPORTUNITATS DE L’ECONOMIA CIRCULAR I EL SEU IMPACTE EN L’OCUPACIÓ

  • Ponents de la jornada. D’esq. a dta.: Olga Grau, Carles Rivera, Joanna Drake, Matthew Fraser, Jordi Ficapal i Giorgio Mosangini.

    Ponents de la jornada. D’esq. a dta.: Olga Grau, Carles Rivera, Joanna Drake, Matthew Fraser, Jordi Ficapal i Giorgio Mosangini.

19/1/2018

 

La jornada “Economia circular i ocupació per a una revolució industrial sostenible” celebrada el 17 de gener, ha analitzat els impactes de l’economia circular en l’ocupació i ha aportat idees per impulsar polítiques públiques que fomentin una ocupació de qualitat en el marc d’una reindustrialització sostenible.

 

La directora general adjunta de Medi Ambient de la Comissió Europea, Joanna Drake, ha explicat que la Unió Europea vol impulsar la transició cap a un nou model industrial basat en l’economia circular.

 

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha celebrat ahir al matí la jornada “Economia circular i ocupació per a una revolució industrial sostenible” amb l’objectiu d’analitzar els impactes de l’economia circular en l’ocupació i aportar idees per impulsar polítiques públiques que fomentin una ocupació de qualitat en el marc d’una reindustrialització sostenible. També s’ha debatut sobre quines eines poden permetre als treballadors i a les empreses minimitzar els impactes negatius i aprofitar els beneficis que els pot brindar la transició cap a una nova economia industrial i sostenible.

 

La jornada, celebrada al Palau Macaya, ha comptat amb una conferència de Joanna Drake, directora general adjunta de Medi Ambient de la Comissió Europea, i amb una taula rodona en què han participat Matthew Fraser, cap de projectes sènior a Circle Economy; Giorgio Mosangini, cap del Green Entrepreneurship & Civil Society Team al Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible (SCP/RAC), i Jordi Ficapal, president del Consell Català de Formació Professional. La periodista Olga Grau, directora adjunta d’El Periódico, ha estat la moderadora.

 

Aquesta jornada forma part del cicle “Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament econòmic” organitzat pel Pacte Industrial amb la voluntat de generar reflexió i debat per identificar tendències de futur i aportar idees innovadores per abordar els reptes que ens planteja la reindustrialització i la sostenibilitat. El cicle, que ha estat seleccionat en la convocatòria de projectes de reflexió al Palau Macaya de l'Obra Social La Caixa, consta de tres jornades que es van iniciar la tardor passada. El coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha ressaltat la importància del diàleg entre els diferents actors per tal d’abordar amb garanties els reptes de la 4a revolució industrial.Data de modificació: 18/01/2018 20:33:56