Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

23:18  |  20/11/2018

Data i hora oficial

El temps

EL VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA I SANTA CECÍLIA

 • Santa Cecília a Montmeló

  Santa Cecília a Montmeló

 • Santa Cecília a Montmeló

  Santa Cecília a Montmeló

 • Santa Cecília a Montmeló

  Santa Cecília a Montmeló

 • Voluntariat per la llengua 2017 a Montmeló

  Voluntariat per la llengua 2017 a Montmeló

 • Voluntariat per la llengua 2017 a Montmeló

  Voluntariat per la llengua 2017 a Montmeló

28/11/2017

La nova edició del Voluntariat a Montmeló s'estrena enguany amb l'Escola de Música de Montmeló, durant les activitats de Santa Cecília.


A prop d'un centenar de persones de Montmeló van gaudir el matí de dissabte passat d'una activitat cultural basada en la música i la llengua. Per una banda l'Escola de Música celebrava la diada de la seva patrona, Santa Cecília. I per una altra banda, l'Oficina de Català encetava la 26a edició del Voluntariat per la llengua.

 

L'Escola de música va començaz el dia amb uns tallers de manualitats adreçats a la canalla per elaborar barrets, corbates i corbatins per als músics i cantants que participaven a l'acte. Tot seguit es va organitzar una rua mentre tocaven algunes cançons prou conegudes pel carrer Major fins a l'Ajuntament i després han tornat a la plaça. L'acte es va tancar amb un vermut comunitari on les persones participants van aportar els plats del pica-pica per compartir entre alumnes, aprenents i voluntaris lingüístics.

 

Per la seva banda, la 26a edició del Voluntariat compta amb 22 parelles, 6 de les quals són aprenents o voluntaris nous que s'estrenen per donar suport a la llengua, facilitar el seu ús a aquells que necessiten practicar-la i agafar confiança a l'hora de parlar.


Si l'any passat es formaren noves parelles a través del casal de la Gent Gran, en aquesta ocasió s'ha volgut presentar el Voluntariat a una altra entitat del poble, l'Escola de Música. És per això que s'ha fet un acte compartit entre l'Oficina de Català i l'Escola a la plaça de la Quintana, davant de l'Escola.

 

Alguns de les persones aprenents i voluntàries han llegit unes frases expressant el valor de la música en les nostres vides, mostrant com les bandes, els músics i el ritme conviuen en el dia a dia de tothom i a continuació alguns alumnes de l'Escola de Música han tocat unes peces musicals. Tot plegat, ha estat una jornada amena i alegre, amb ritme i bon humor.

 Data de modificació: 30/11/2017 13:57:34